Annonce
Odense

Nyt brændstof i tanken: Generator får ny kvindelig leder

34-årige Tine Nyland overtager Generator-roret 1. februar, hvor hun tiltræder som festivalleder. Foto: Henrik Larsen

34-årige Tine Nyland afløser Anja Følleslev som festivalleder for studiestartsfesten Generator. Hun blev valgt blandt 40 ansøgere og tiltræder 1. februar.

Annonce

Efter en ansættelsesproces med 40 ansøgere har bestyrelsen for We Celebrate Odense ansat Tine Nyland Østergaard som festivalleder for Generator. Hun overtager ledelsen 1. februar efter festivalens hidtidige formand Anja Følleslev.

Tine Nyland er ikke ukendt i Generator-sammenhæng, da hun allerede fra år ét har været med på festivalens team som en del af produktionsholdet.

- Tine har et stort kendskab til festivalens dna og er med sit særlige know-how og erfaringer fra Generator 2018 den rigtige til at videreudvikle konceptet for de kommende studiestartsfestivaler i samarbejde med bestyrelsen i We Celebrate Odense, siger Anja Følleslev, formand for We Celebrate Odense.

Hun tror på, at Tine Nyland kan føre Generator til "the next level".

- Målet er at blive landets bedste studiestartsfestival. Tine har med sin indsats på sidste års festival vist gode ledelseskompetencer, og at hun har forståelse for de mekanismer, der skal til for at lave en urban festivaloplevelse i byens unikke rammer, siger Anja Følleslev.

Annonce

Første fest forude

I 2017 var Tine Nyland en del af Odense Kommunes event-talentprogram "Odense Makers", hvor udvalgte odenseanske eventmakers fik inspiration, viden og sparring om eventmaking på højt professionelt niveau.

- Vi er stolte af at kunne ansætte en Odense Maker og på den måde være med til at understøtte den odenseanske talentmasse inden for event-, kultur- og oplevelsesøkonomi. Vi glæder os til at udvide samarbejdet med Tine Nyland om at styrke både studiemiljøer og fællesskaberne i vores by. Tine brænder for kulturmiljøet og Odenses fremtid, og dette drive er altafgørende for en god festivalleder for en byfestival som Generator, siger Anja Følleslev.

Tine Nyland er 34 år, bor i Odense med sin mand og to børn og har en bacheloruddannelse i Dansk og er ved at afslutte sin kandidat i Kultur & Formidling på SDU.

Hendes første store opgave som festivalleder bliver at planlægge de sidste detaljer samt at afvikle Generators "Spring Party" på University College Lillebaelt 2. marts, når forårssemestret skydes i gang.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med arbejdet, møde de mange lokale partnere og co-creators. Vi skaber festen for de studerende i byen sammen med dem. Det bliver fedt at stå i spidsen for årets helt store fest til september, hvor vi har mulighed for at transformere vores mange byrum til en festivalplads med overraskelser for både øjne, ører og sjæl. Alt sammen oplevelser med fællesskab og urbane vibes som omdrejningspunkt, siger Tine Nyland.

Generator er arrangeret af We Celebrate Odense, som består af partnerne Studenterhus Odense, Ungdomshuset, Musikhuset Posten og Slagteriet. Festen finder sted 5. til 9. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce