Annonce
Rejser

Nyt boutiquehotel på Bornholm: The Falcon Hotel puster liv i eventyrlysten

Mette Tiensuu og Martin Ramstrup i en af de mange sofaer i Main House. Foto: Birgitte Carol Heiberg
En blanding af Indiana Jones og Karen Blixen. Sådan lyder beskrivelsen af det nye boutiquehotel på Bornholm, The Falcon Hotel. Det er en forhåbning for parret bag, Martin Ramstrup og Mette Tiensuu, at hotellet bliver en rugekasse for gæsternes eventyrlyst. Selv elsker de at rejse, og The Falcon Hotel blev begyndelsen til en helt særlig rejse. For det var igennem arbejdet, de mødte hinanden.

En knitrende ild i kaminen i The Falcon Hotels reception lokker nyankomne gæster ind i hjertet af det nyåbnede hotel i badebyen Sandvig på Bornholm. Og videre ind i Main House. Her får ens sanser lyst til at gå på opdagelse i alle hjørner af det store rum med direkte udsigt til Østersøen.

Det er dog ikke det første, som fanger interessen. Det gør i stedet et stort akvarium med vandmænd, der gopler rundt. Deres rolige bevægelser spreder sig til resten af rummet, hvor bløde sofaer, jagttrofæer fra hele verden og hylder med bøger som blandt andet Karen Blixens ”Min afrikanske farm” og bøger om jagtliv kan få selv de mest rastløse mennesker til at slå sig ned og lade deres rejsedrømme vandre.

Ved et af bordene sidder Martin Ramstrup og Mette Tiensuu og tager sig lige præcis sådan en velfortjent pause. Martin Ramstrup er ejer af The Falcon Hotel, og Mette Tiensuu er direktør. I lidt over et år har der ikke været meget tid til at slappe af. The Falcon Hotel åbnede i marts i år, men et intenst arbejde med at renovere det 100 år gamle hotel har stået på i et års tid.

Annonce

- Da vi stod i januar 2020 i kulden med fire lag tøj på og skulle i gang med projektet, dér slog virkeligheden os. Alt herinde er nyt nu. Det har været et kæmpeprojekt, fortæller Mette Tiensuu.

Et hotel med personlighed

Det hele begyndte med, at Martin Ramstrup købte hotellet som en investering.

- Tanken var egentlig, at en anden skulle drive det, men hun trak sig efter et par måneder, og jeg stod alene med hotellet. Men inden da skabte hun en forbindelse til Mette, der ud over sin erfaring med markedsføring har en erklæret forkærlighed for hoteller, husker Martin Ramstrup, der lokalt er kendt som rovfuglemanden.

Indgangen til The Falcon Hotel, som ligger med terrassen vendt med direkte udsigt til Østersøen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ud over at være hotelejer er han også falkoner, ejer af Bornholms Rovfugleshow, tidligere danmarksmester i skydning og jæger.

Med Mette Tiensuu begyndte tingene både at tage fart og form. På tre måneder udviklede de et koncept for The Falcon Hotel. Rejselyst og jagt blev omdrejningspunktet, fordi det er Martin Ramstrups store lidenskaber. I hans hjem stod over 40 trofæer af dyr fra hele verden.

- Hvilket udtryk skulle hotellet have? Vi ville gerne formidle rejselysten gennem dyrene, og på den måde give dem et andet liv. Der findes så mange koncepthoteller. For eksempel er Hilton-hoteller nogenlunde de samme alle steder i verden. At det er et koncept, er der en tryghed i, men jeg synes ofte - når jeg er på hotel - at der mangler personlighed. Hvem har skabt det? Hvem står bag? Jagthoteller er set før. Vi ville have fokus på drømmen om eventyret, fortæller rovfuglemanden, og Mette Tiensuu uddyber:

- Med hotellet vil vi dyrke modet og eventyret. Det skal være en blanding af Karen Blixen og Indiana Jones. En person fra virkeligheden og en karakter fra den fiktive verden, som de fleste kan genkende.

Annonce

Det første kys

Selv har Mette Tiensuu også levet lidt af et eventyrligt liv. Hun har blandt andet startet en systue i Indien, produceret tøj i Istanbul og byttet smykker med beduinkvinder i Sahara. På Bornholm gik der nu tre måneder med at få idéer til hotellet. Forløbet sluttede med, at Mette Tiensuu afleverede en drejebog til Martin Ramstrup.

- Og så kyssede vi, husker han.

Goplerne i akvariet bliver fodret med rejeæg. Foto: Birgitte Carol Heiberg
The Falcon Hotel er indrettet med 27 trofæer af dyr, som ejer Martin Ramstrup har skudt i hele verden. Dyrene er omdrejningspunktet for den eventyrlyst, som Martin Ramstrup og Mette Tiensuu håber, at hotellets gæster også kan mærke, når de besøger hotellet. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Som et par gik de nu ind i renoveringen af det gamle hotel. Og næsten samtidig ramte den første corona-nedlukning.

- Hele verden blev lukket ned, og alle vores private aftaler blev aflyst, men det gav faktisk lidt ro på. Vi arbejdede hele tiden, så vi havde rigeligt i os selv og projektet, fortæller Mette Tiensuu, og hendes kæreste tilføjer:

- De fleste, når de bliver kærester, går i Ikea og køber en ny sofa sammen.

- Nogle af vores første samtaler var: ”Hvad synes du, skat. Skal vi have 37 stole i restauranten?” siger Mette Tiensuu og får dem begge to til at grine.

The Falcon Hotel

Bag det nye boutiquehotel The Falcon Hotel på Bornholm i Sandvig står Martin Ramstrup og Mette Tiensuu.

Hotellet har siden begyndelsen af januar 2020 gennemgået en renovering og kunne slå dørene op for gæster i marts i år.

The Falcon Hotel er inspireret af rejselyst, eventyr og historie. Parret bag, Martin Ramstrup og Mette Tiensuu, beskriver det som en sammenblanding af Indiana Jones og Karen Blixen, men har også fundet inspiration i deres egen livsstil. Særligt i Martins rejse- og jagtliv.

Hotellet består af syv værelser i Main House, 18 i Garden House og 8 i Guest House. En overnatning for to i Main House koster fra 1400 kroner.

Det er også muligt at få frokost og aftensmad på Savanna Restaurant.

Adressen er Strandvejen 99, Sandvig, 3770 Allinge, Bornholm.

Nu er hotellet åbnet, og der er ved at blive lagt sidste hånd på otte værelser i The Garden House. I alt er der 34 værelser fordelt på Main, Garden, og Guest House. Alle har deres eget unikke udtryk. Ikke to værelser er ens. Det er Mette Tiensuu, der har haft ansvaret for detaljer og nuancer. Der er ikke en eneste ting, der er tilfældig.

- Hotellet kommer til at være et dynamisk sted, hvor vi tager ting med hjem fra vores rejser og bruger i indretningen, fortæller hun.


Med hotellet vil vi dyrke modet og eventyret. Det skal være en blanding af Karen Blixen og Indiana Jones. En person fra virkeligheden og en karakter fra den fiktive verden, som de fleste kan genkende.

Mette Tiensuu, direktør på The Falcon Hotel


Det rejselystne par har allerede drømme om at besøge lande som Tanzania, Cameroun og Mongoliet. Men vigtigst for dem er, at gæsterne føler sig hjemme. Men også kun næsten.

- Det er vigtigt, at det føles som hjem. Men ikke ens eget. For der skal man tage opvasken og alle mulige andre gøremål. Det skal mere føles som at være hjemme hos nogen: Som et rart sted, hvor man kan falde til ro og drømme om det næste eventyr. Og forhåbentlig falde i snak med andre gæster. For alle rejsende har en historie, siger hotellets direktør.

Annonce

Klar til sommer og vinter

Både lokale og gæster har taget godt imod The Falcon Hotel, og højsæsonen venter lige om hjørnet.

- Vi har fået en fantastisk modtagelse, men det forpligter også, mener Martin Ramstrup.

1. juli forventer parret, at alt står helt færdigt. Det gælder også en butik på hotellet med salg af blandt andet interiør, tasker, badetøj og snacks til en strandtur.

The Falcon Hotels værelser er alle indrettet forskelligt. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Senere er planen at arrangere forskellige aktiviteter og oplevelser som for eksempel ture med havkajak, mad på bål og lerdue-skydning. Og når sommeren er slut, holder The Falcon Hotel dørene åbne hen over vinteren.

- Det er med vilje, vi har indrettet hotellet med et varmt udtryk. Det skal ikke minde om et badehotel, men i stedet også kunne indbyde til vinterhygge med whiskysjusser og løgsuppe. Det er ikke meningen, at det skal være en snorlige nordisk stil. Der er ikke danske retter på menukortet. I stedet serveres god mad med inspiration fra udlandet, og man kan godt blive fedtet på fingrene, fortæller Mette Tiensuu.

En aftenmiddag for fire personer kan for eksempel være en hel kylling, som selskabet selv skal dele.

Selv bor Martin Ramstrup og Mette Tiensuu ikke mere end et kvarters tid fra The Falcon Hotel.

- Det har været vigtigt for os, at hotellet blev personligt. Men det kan også gøre det skrøbeligt, for det betyder, at stedet er afhængigt af os, fortæller Martin Ramstrup.

Det har parret ikke noget imod. Så længe de selv også kan drømme om eventyr og rejser. På den korte bane glæder de sig lige nu til den første sommer med The Falcon Hotel.

Receptionen på The Falcon Hotel. Foto: Birgitte Carol Heiberg
En af de mange hyggekroge på The Falcon Hotel. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Karina og Brian finder tyrolertøjet frem: Bierfest vælter Vissenbjerg

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Sport

I Odense Idrætshal hylder folket sine helte - og Axelsens evne til at mestre selv det største pres

Sport For abonnenter

Søndag kan Axelsen vinde Denmark Open - Hongkongs super-smasher fik boldene tilbage i hovedet

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med eks-GOG'er Emil Jakobsen, Michael Outzen, der sætter ord på tragisk hændelse, og B1909-general i comeback

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Annonce