Annonce
Odense

Nyt bevægelseslandskab ved SDU: De unge vil have hængekøjepark og forhindringsbaner

Hvad tænker de om projektet? Og hvad forestiller de sig, det kan indeholde? Avisen har bedt tre af de studerende, der er med til at udvikle idéer til det nye bevægelseslandskab omkring SDU, om svar.

Annonce

Oliver Wehner [th], 23 år, idrætsstuderende på 4. semester på SDU

Foto: Michael Bager

- Det virker som et vildt spændende projekt. Det er et kæmpe område, der indbyder til at blive brugt til alt muligt forskelligt. Ikke kun foreningsidræt og konkurrencer. Bare det at være her er målet i sig selv.

- Vi kan tænke stort og ud af boksen. Det er et område, det er let at komme til både fra motorvejen og senere med letbanen. Det fede er, at der er varieret natur her. Der er skov, vand, åbne marker og volde. Vi vil stræbe efter at lave noget, vi selv vil bruge.

Nikolaj Nilsson [tv], 22 år, idrætsstuderende på 4. semester på SDU

Foto: Michael Bager

- Vi er samlet så mange forskellige hoveder, at det giver en fed synergieffekt. Jeg vil gerne være med til at skabe alternativer til stigende brug af skærm og den tid, vi bruger indendørs. Man bliver gladere udenfor, får mere overskud og bedre koncentration. Udenfor er man også sammen på en anden måde, end når man sidder foran skærmen indenfor.

- Jeg kunne for eksempel godt tænke mig nogle udendørs grupperum til studerende - måske gravet ind i voldene. Der skal også skabes miljøer - måske en hængekøjepark - hvor man kan være sammen og koble lidt fra. Det kunne også være fedt med en grejbank, hvor man kan låse sig ind med et kort, og hvor der kan være bolde, reb, tørklæder, stylter og meget mere. Der kan også være skilte med idéer til aktiviteter, og måske kan man gå på line mellem træerne.

Nina Golding [i midten], 23 år, fysioterapeutstuderende på University College Lillebælt

Foto: Michael Bager

- Os fra University College Lillebælt er peget ud til projektet. Den undervisning, jeg går glip af, skal jeg selv få indhentet igen. Det gør ikke noget, for det er noget særligt at være med til at kunne præge et område og en god erfaring at få med.

- Jeg har valgt mig ind på en zone, hvor der er lidt asfalt, vi kan arbejde videre med. Jeg forestiller mig, at vi skal udvikle en forhindringsbane, en sanselegeplads eller noget i stil med botanisk have. Det handler om, hvor jeg henter min inspiration. Det er blandt andet fra botanisk Have i Aarhus, Madsby Parken i Fredericia eller Stige ø her i Odense.

- Det er spændende at arbejde sammen med studerende fra andre uddannelser. Jeg har et håb om, at vi om nogle år kan se en udvikling herude, hvor det er tydeligt, at vi fik sat vores præg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce