Annonce
Kerteminde

Nyt børnehus til 11 millioner vækker glæde i Marslev: - Det er alt, hvad vi har drømt om

Hovedindgangen ud til parkeringspladsen er bygget i det store fællesrum. Det bliver dog ikke den daglige indgang for børn og forældre. De må gå gennem legepladsen og ind i garderoben.Foto: Helle Kryger

Til februar vinker børnene i Marslev farvel til deres nedslidte børnehave fra 1972 og flytter ind i et topmoderne hus til 11 millioner.

Marslev: Det var noget af en dyrebar julegave, der ventede på at blive åbnet, da leder af Marslev Børnehave, Jytte Mehr, for nylig vendte tilbage til jobbet efter juleferien.

Kort før jul overtog hun nemlig nøglerne til et nybygget børnehus til 11 millioner kroner. Efter mere end ti års kamp er drømmen om at få det gamle nedslidte fra 1972 erstattet med et nyt og tidssvarende endelig blevet til virkelighed, og det var en tydeligt begejstret leder, der for nylig viste pressen rundt:

- Masser af lys og kvadratmeter. Er det ikke bare flot?

Annonce

Marslev Børnehus

Den gamle Marslev Børnehave er bygget i 1972 og meget nedslidt. Under budgetforliget 2017 afsatte byrådet derfor 11,5 millioner til at bygge et nyt børnehus med fire vuggestuepladser og 48 børnehavepladser som en tilbygning til Marslev Skole. I januar 2018 blev det første spadestik taget, og i februar 2019 flytter de første børn ind. OBH-Gruppen står for byggeriet.

Jytte Mehr, der er daglig leder af Marslev Børnehus er godt tilfreds med resultatet, og hun glæder sig til at flytte ind om en lille måned. Foto: Helle Kryger

Diskolys på scenen

Gulvene er lyse, lofterne hvide og vinduespartierne store. Væggene er "nye nordiske" med sine lyse trælameller, der er diskoscene til børnene, pædagogisk køkken og flere forskellige mødelokaler til de voksne. Smarte hæve-sænke-pusleborde i både vuggestue og børnehave og døre til samtlige toiletter. Den rene luksus i forhold til hokus-pokus-huset, som de kommer fra.

Hvor børnene må nøjes med at trække et gardin for toiletbåsen, hvis de ønsker privatliv, og hvor pædagogerne må slå en aluminiums-trappestige op, så de yngste børnebørn selv kan kravle op på puslebordet.

Det 450 kvadratmeter store børnehus er i løbet af 2018 blevet opført som en tilbygning til Marslev Skole. Her er plads til fire vuggestuebørn og 48 børnehavebørn.

1. februar flytter de mindste ind som de første.

Jytte Mehr nærstuderer de moderne trælameller på væggene:

- Hvordan får vi mon hængt børnetegninger op på dem her? Arkitekten talte om en måde. Nå, det må vi lige få spurgt om.

Moderne arkitektur eller ej. Børnetegninger skal der være plads til.

- Her kan vi tænde et spotlys i forskellige farver. Det skal børnene nok blive vilde med, fortæller Jytte Mehr og demonstrerer med et let touch på væggen, hvordan hun sætter lys på en scene i rummet. Et spotlight i alle regnbuens farver dekorerer den hvide væg. Blå, grøn, lilla og gul.

Der er en scene til både store og små.

Marslev Skole er ny bygget til med et topmoderne børnehus på 450 kvadratmeter. Til februar rykker de første børn ind i de nye rammer. Foto: Helle Kryger

Egen indgang til børnene

Loftlyset blinker lidt i nogle af rummene, der mangler beklædning på facaden, og håndværkere går stadig rundt ude og inde.

I mellemtiden pakkes flyttekasserne længere nede af vejen.

- Vi glæder os til at flytte ind. Det er store rum, og vi skal til at tænke på en anden måde, for de møbler, vi har i det gamle børnehus, er ikke noget, der kan stå midt i rummet, så vi har været ude og købe nogle rumdelere, fortæller Jytte Mehr.

- Her er den officielle hovedindgang. I Marslevs egen orange farve. Men i dagligdagen kommer børn og forældre ind omme fra legepladsen og gennem garderoberne, så vi ikke får al den trafik gennem fællesrummet. Vi får nogle dejlig store garderober. Det har vi savnet i mange år, fortæller Jytte Mehr.

Et nærmere kig på hoveddøren afslører, at børn anno 2019 ikke bare nøjes med et håndtag i børnehøjde. Nej, de har naturligvis deres helt egen dør. Hovedindgangen er derfor udstyret med både en lille dør til børnene og en stor til mor og far.

Legepladsen uden for er stadig en mudderpøl her i januar. Den bliver indhegnet, men når desværre ikke at blive færdig til indflytningen, fortæller den daglige leder.

En scene med farverigt spotlys for både de store og små skal nok blive et hit hos børnene.Foto: Helle Kryger
Børn anno 2019 nøjes ikke med et håndtag i børnehøjde, nej de har da deres helt egen dør i indgangspartiet. Foto: Helle Kryger
Der er god plads, masser af lys og varme fra gulvradiatorer i garderoberne. Praktisk.Foto: Helle Kryger
Det store fællesrum har også et "pædagogisk køkken." Her kan børnene være med i madlavningen, og der kan lukkes af for afdelingen, så en mindre gruppe kan arbejde i fokuseret med et projekt. Foto: Helle Kryger
Hvordan hænger man egentlig børnetegninger op på sådan en moderne væg?Foto: Helle Kryger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce