Annonce
forside

Nyt ADHD-projekt: Skydetræning på skoleskemaet

Drengene har gået til skydning i skoletiden en gang om ugen siden jul.

På Skrøbelev Skole har man gode erfaringer med at skyde for koncentrationen. Nyt forskningsprojekt undersøger det nærmere

Skrøbelev: TrygFonden har netop bevilget omtrent to millioner kroner til et forskningsprojekt på Syddansk Universitet, der skal undersøge, hvordan skydetræning påvirker børn med ADHD og ADHD-vanskeligheder.

På Langeland har man allerede erfaringer på området. Hver torsdag står der nemlig skydning på skoleskemaet for en gruppe af eleverne fra Skrøbelev Skole, der har svært ved at koncentrere sig.

Claus Ole Rasmussen er instruktør i Rudkøbing Skyttekreds.
Annonce

Lærer mere end skydning

I Rudkøbing Skytteforeningens kælderrum tager Mathias Dinesen fra 3. klasse og Christoffer Bigum Hansen fra 2. klasse en intens og støjende bordfodboldkamp, imens de venter. René Sander, der er skolepædagog og initiativtager bag torsdagsudflugterne, tysser lidt på dem. Men det er unødvendigt, da instruktør Claus Ole Rasmussen finder skydeskiverne frem. Så er der ro. Sikkerheden bliver gennemgået med seriøs mine, før de går ind i skydehallen.

- Det kunne garanteret være sjovt at få en salonriffel og patroner uden at høre efter, hvad Claus sagde, men det går jo ikke. Her er der en rækkefølge, ligesom der er på alle andre områder i livet. De lærer, at de ikke kan springe tingene over, siger René Sander.

Læs hele artiklen på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis tirsdag.

Christoffer Bigum Hansen går i 2. klasse på Skrøbelev Skole.
Det kræver koncentration at ramme plet. Det er koncentrationen, som eleverne fra Skrøbelev Skole får trænet, når de er til skydning.
Mathias Dinesen går i 3. klasse på Skrøbelev Skole.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce