Annonce
Erhverv

Nyt øl til maj: Albani bygger nyt mikrobryggeri

De romerske buer bliver til vinduespartier ud mod Albanigade. Foto: Kim Rune.

Til maj lancerer Albani et nyt øl-mærke. Der bliver tale om specialøl, som bliver brygget i det spritnye mikrobryggeri, som lige nu er under opførelse i en gammel tapningshal ud mod Albanigade.

I den seneste tid har Jesper Larsen, ansvarlig for specialøl og regionaløl hos Albani, fået en del henvendelser fra folk, der ville høre, om bryggeriet er ved at lukke. Svaret er: "Nej, tværtimod."

Albani tog i sommer beslutningen om at oprette et nyt mikrobryggeri midt i Odense. Siden nytår har håndværkere fra Boliggruppen været i gang bag træpladerne, som dækker de romerske buer, der bliver til vinduespartier ud mod Albanigade, og det har vakt nysgerrigheden hos de forbipasserende.

- Så vi er i virkeligheden ved at lukke op. Interessen for øl og efterspørgslen på at komme ind bagved og se, hvordan det bliver lavet, er vokset helt vildt. Vi har brug for et sted, hvor vi kan iscenesætte vores øl. Et sted, hvor folk kan komme ind og få en oplevelse, smage vores øl og få den rigtige fortælling i de rigtige omgivelser, siger Jesper Larsen.

Vi har brug for et sted, hvor vi kan iscenesætte vores øl. Et sted, hvor folk kan komme ind og få en oplevelse, smage vores øl og få den rigtige fortælling i de rigtige omgivelser, Jesper Larsen, brandmanager i Albani.

Fakta om Albani

Albani blev grundlagt i 1859 af brygger Theodor Schiøtz, som også har lagt navn til Albanis første craft beer-serie "Schiøtz", som blev lanceret i 2015.I foråret 2015 lancerede Albani også specialøllen "Lottrup".

Den store tappehal ud mod Albanigade, hvor det nye mikrobryggeri er ved at blive bygget, blev opført i 1982.

Albani vil fortsat brygge Odense Pilsner, Classic og 1859 på Albani bryggeriet i Odense.

Albani bruger et pænt tocifret millionbeløb på at indrette det nye mikrobryggeri. oplyser brandmanager for specialøl og regionaløl, Jesper Larsen. Foto: Kim Rune

Stort mikrobryg

Det kan virke som lidt af en tilsnigelse at kalde det nye byggeri for et mikrobryggeri. Indenfor er der over 900 kvadratmeter til rådighed, og små to tredjedele af pladsen skal bruges til bryggeriet. Selve gærtankene er så høje, at håndværkerne er i gang med pille loftet ned for at gøre plads til dem.

Men sammenlignet med de store 44.000 liters-tanke, Albani normalt bruger, er der tale om en væsentligt lavere volumen.

- Der bliver 12 nye tanke i det nye bryggeri, hvor de største er på 10.000 liter, men vi kan brygge helt ned til 2.500 liter. Det giver større fleksibilitet og mulighed for at prøve nogle flere ting af i forhold til smag, fordi det ikke koster så meget, hvis vi fejler, siger Jesper Larsen, som selv er vild med øl, der udfordrer ganen.

Isager Arkitekter er hyret til at hjælpe med at forvandle 950 kvadratmeter byggerod til et moderne mikrobryggerie og eventcenter. Foto Kim Rune.
Annonce

Anerkendt brygmester

Albani har indgået et samarbejde med brygmester Anders Kissmeyer, som ikke er ukendt med at gå nye veje med ølbrygning.

- Anders betragtes som en af pionererne inden for det, vi kalder craftbeer (specialøl, red.). Han har tidligere hjulpet os med vores to andre serier - Schiøtz og Lottup. Nu er han ansat til at have fokus på udvikling. I den forbindelse har vi også overtaget hans eget ølmærke, Kissmeyer, siger Jesper Larsen.

- Anders er langt fremme, når det gæler udvikling af øl. Lige nu beskæftiger han sig kun med at lave øl, som nærmest ikke er lavet før. Han er også ret anerkendt internationalt og har et godt forhold til udenlandske bryggere, hvilket vi kan bruge i forhold til nogle af de øl-events, som vi forventer at lave.

Det er nemlig meningen at bryggeriet også skal være et sted, hvor kunder og turister kan få sig en på opleveren. Til det formål bliver der oprettet bar og køkken ved siden af bryggeriet. Koncerter bliver også en mulighed. Jesper Larsen understreger dog, at det ikke er meningen, at det nye bryggeri skal drive bar eller restaurant i traditionel forstand.

Foreløbig handler det dog først og fremmest om at gøre bryggeriet klar, og Jesper Larsen forventer, at den første øl kan blive brygget omkring maj. Og hvad skal øllen så hedde?

- Ja, det er et rigtigt godt spørgsmål, som vi gerne vil vente lidt med at svare på, siger Jesper Larsen.

Isager Arkitekter er hyret til at hjælpe med at forvandle 950 kvadratmeter byggerod til et moderne mikrobryggerie og eventcenter. Foto Kim Rune.
Annonce
Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Odense For abonnenter

Én kører traktoren og en anden holder øje med tog: Sådan skal græsset slås på Odenses letbane

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende:

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Assens

Ukrudtsbrænder antændte hæk: Person sigtet i sagen

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Nyborg

Fra tømrer til filialdirektør: Jesper har altid sagt sin mening - og det gav ansvar

Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Middelfart

Genbrug, sangaftner og systue: Røde Kors åbner ny forretning i gammel administrationsbygning

Annonce