Annonce
Odense

Nytårsløb: Årets sidste klassiker

Starten på børneløbet i Nytårsløbet. I år finder løbet sted for 18. gang, og der er stadig cirka 100 startnumre tilbage.

Deltagerne i den 18. udgave af Nytårsløbet vil have løbet cirka 12.000 kilometer, inden der kan skåles i champagne på årets sidste dag.

Når det er årets sidste dag om ikke så lang tid, så er det også årets sidste klassiske motionsløb.

Nytårsløbet finder nemlig sted for 18. gang den 31. december, og efter at deltagerne har løbet i det kolde vejr venter der både champagne og kransekage i gymnastiksalen på Hunderupskolen.

I de seneste mange år har Nytårsløbet haft udsolgt af startnumre, og dette forventer arrangørerne også denne gang fra HCA-Marathons side, der er arrangør af årets sidste motionsløb. Der er cirka 100 startnumre tilbage, så vil du prøve dig selv af på 5 eller 10 kilometer på årets sidste dag, så har du stadig muligheden. Der er desuden et børneløb på 2,5 kilometer.

Arrangementet lukker for tilmelding ved 1500 deltagere plus børneløberne. Tilsammen løber deltagerne i Nytårsløbet cirka 12.000 kilometer, inden de kan iklæde sig festtøjet og fejre nytårsaften.

Nytårsløbet afvikles med start og mål ved Hunderupskolen, hvor der efter løbet skåles i champagne og kransekage. - Mange af deltagerne kommer igen år efter år, da det er en hyggelig måde at indlede nytårets komme på, sammen med familien og i gode venners lag. Der er deltagere, der har været med fra starten i 1999 og dermed deltager for 18. gang, siger Torben Simonsen, løbsdirektør i HCA-Marathon.

Løbets afviklingsdag den 31. december er altid spændende for arrangøren, for hvordan bliver vejret? Kigger vi tilbage i løbets 17-årige historie har arrangementet tidligere været afviklet i snevejr i 2001, 2005 og ikke mindst i 2010.

Nytårsløbet har i en årrække haft en tradition med at samle penge ind til et velgørende formål. Pengene kommer dels fra deltagere, der kan bidrage frivilligt, når tilmelding blev foretaget, dels et beløb fra årets HCA-Marathons medhjælperfest. Disse indbetalinger er fra arrangørside rundet op, så Kirkens Korshær i Odense kan modtage 15.000 kroner til organisationen til julehjælp.

- Vi håber, at vi med denne donation kan være med til at gøre en forskel og være med til at give en god juleoplevelse for hjemløse i Odense, fortæller Torben Simonsen.

Man kan tilmelde sig på www.hcamarathon.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Odense

FIF-hæder til Torben Simonsen

Odense

Syng med Hammers Duo

Annonce