Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nytårskur: Hør mere om Øhavsmuseets planer for 2019

Museumsdirektør Peter Thor Andersen og resten af medarbejderne på Øhavsmuseet inviterer alle interesserede til nytårskur i Frølageret. Foto: Maria Retoft Pedersen

Faaborg: 2019 bliver et spændende år for Øhavsmuseet i Faaborg. Det bliver året, hvor ambitionen om at skabe et midlertidigt museum på Faaborg Havn realiseres.

Og du kan høre mere om, hvad museumsfolkene har i støbeskeen.

Museet inviterer nemlig til nytårskur i Frølageret på havnen i Faaborg den 17. januar klokken 16.

Nytårskuren er arrangeret i samarbejde med TV2/Fyn, og kulturredaktør Martin Mulvad Ernst er moderator på dagen.

Programmet byder på to "talks". Den første er mellem museumsdirektør Peter Thor Andersen og direktør for Naturturisme, Thorbjørn Tarp, der vil komme omkring, hvordan ambitionerne for det nye Øhavsmuseum stemmer overens med at sikre en Unesco-certificering til den nye sydfynske geopark.

Borgmester Hans Stavnsager og museumsinspektør Anne Rosenberg vil koncentrere sig om den store udgravning i Årslev, hvor arkæologer leder efter spor fra bronze- og jernalderen. Er det blot en fordyrende proces i udviklingen af en nyt boligområde, eller kan udgravning og fund bruges til at styrke lokal stolthed og involvering?

Endelig har man også mulighed for at tage en uformel snak med museets medarbejdere omkring de projekter, der kommer til at tegne 2019 og høre om, hvordan det går med opbygningen af det nye museum.

Museet byder på en lille forfriskning ved arrangementet.

Deltagerne opfordres til at iføre sig varmt tøj, da Frølageret ikke er opvarmet.

Arrangementet forventes at slutte klokken cirka 17.30.

Tilmelding skal ske til anh@ohavsmuseet senest 14. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce