Annonce
Mad og drikke

Nytårschampagne fra 185 til 299 kroner

Disse tre vine kan du finde hos Vin & Vin, Bichel eller H.J. Hansen/Vinspecialisten.
Annonce

Brødtekst

Brut Améthyste, Louis Barthélémy, Champagne, Frankrig, Vin & Vin: 289 kroner (12 procent)

Medium lemon. Æble, lyst brød, salt, citron. Hvor er boblerne? Meget små bobler/delikat mousse glasset, de er heldigvis tydeligere i munden. Vinen har en balanceret syrlighed, og i smagen er der citron, grønne æbler, let syrlige kirsebær og jordbær. Overordnet et harmonisk glas som kan drikkes både til velkomst, nytårstale og en let fiskeret, og hvis du dybest set ikke er så vild med boblerne i champagne, er denne vin en blid fortolkning. Tre stjerner.

Carte Blanche Brut, Benard-Pitois, Champagne, Frankrig, Bichel: Tilbud 185 kroner (normal 240 kroner) (12 procent)

Medium kobber/gylden med rosa skær. Frugtig duft med conferencepære, æble, lime og brød. Frisk og retlinet i munden med en moderat syre, som modsvares af en fyldig sødme. Der er æble, pære, gule blommer og hårde ferskner i smagen. Vinen er brut og altså tør, men frugtigheden er stor, og det fornemmes, som om restsukkeret nærmer sig de maksimale 12 gram/liter. Den vil fungere udmærket som start på nytårsaften, men kan nok blive lidt kedelig at drikke hele aftenen. Tilbudsprisen er meget rimelig (i Frankrig koster vinen cirka 135 kroner på vingården), og den trækker op på fire store stjerner.

Brut Classic, Deutz, Champagne, Frankrig, H.J. Hansen/Vinspecialisten: Tilbud 299 kroner (normal 400 kroner) (12 procent)

Frisk duft med æble, en smule lyst brød, gær og hvide blomster. Smagen er præget af grønne æbler, der har selskab af en moderat syre og en pæn rundhed i mundfornemmelsen. Den er forholdsvis nem at gå til for den, der ikke er vant til at drikke tør champagne, fordi syren er blevet dæmpet gennem malolaktisk gæring. Vinen har en snert af smørfedme og forekommer i det hele taget harmonisk - uden ligefrem at være en vin, man går på opdagelse i. Men harmoni kan også være rart. Fire stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB's pokalmodstander har trukket stikket

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Nordfyn For abonnenter

Per er direktør i udskældt branche: - Vi arbejder intenst med at overbevise unge mennesker om, at plast er en del af løsningen

Annonce