Annonce
Nyborg

Nytårsbad med østers og bobler

Vinterbadelauget Erik Klipping har praktiseret det kolde gys i mange vintre. Nyborg Nytårsbad er en ny event, som foruden en kold dukkert byder på østers og champagne på årets sidste dag og mulighed for at sige Godt Nytår ved Storebælt. Der er premiere, 31. december. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg.

På årets sidste dag er der premiere på det kolde gys i Storebælt tilsat østers og sablet champagne. Nyborg Kommune står bag Nytårsbadet, som er anslået til at koste 55.000 kroner, men gratis for de medvirkende.

Nyborg: En dukkert i bølgen blå på årets sidste dag, som rundes af med et festfyrværkeri af østers, champagne og kransekage serveret af rigtige tjenere på stranden.

Det er det festlige billede, som tegner sig ved Storebæltbadet, mandag 31. december.

Erhverv- og Udviklingsudvalget har nikket ja til nytårsbadet, som bliver det første af sin slags på årets sidste dag i Nyborg.

- Andre byer har nytårsaktiviteter, og vi har mulighederne med vores kystlinje. Så nu prøver vi det af, siger udvalgsformand Peter Wagner Mollerup (V).

Annonce

Østers og champagne

Nytårsbadet i Storebælt, som får overskriften Nyborg Nytårsbad, må ikke kollidere med det nuværende nytårsløb i byen. I stedet skal det afpasses med løbet, så start og mål finder sted ved Storebæltsbadet.

31. december - formentlig fra klokken 11 - kan løbere med sved på panden og andre med lyst til det kolde gys tage turen ud i Storebælt. Det kan de gøre gående, kravlende, hoppende eller i løb, for havet er for alle. Tilbage på stranden skal tjenere i fuld lingerie så sable champagneflasker, og de mousserende dråber hældes i glassene til tonerne fra H.C. Lumbyes Champagnegaloppen og andre klassikere.

Det er Bureauet Nyborg, der står bag ideen om at skabe en tradition, hvor folk kan skylle det gamle år af sig, inden de gør klar til et nyt. Nytårsbadet og et kuldechok i det salte vand passer samtidig ind i den regionale vækst- og udviklingstrategi om Det gode Liv. Der er nemlig masser af dokumentation for, at immunforsvaret styrkes, at det både højner velværen og humøret at snuppe en kold afvaskning.

Ganske gratis

- Den økonomiske opbakning er på plads. Nu skal vi i snak med foreningerne og høre, hvor de ser sig selv i oplægget, siger eventkonsulent hos Bureauet Nyborg, Lis Kayzen, og hentyder til blandt Storebælts Venner og vinterbadelauget Erik Klipping samt folkene bag Nytårsløbet.

Konceptet lægger op til, at Nytårsbadet åbnes af borgmester eller en anden politiker med trang til det salte vand. Udgiften til en nytårshilsen på stranden er anslået til 55.000 kroner og finansieres af havneselskabet ADP A/S. For de midler kan Nyborg brande sig på en helt særlig nytårsdukkert inklusive hele molevitten.Den kommunale udgift til en nytårshilsen på stranden er anslået til 55.000 kroner. Men for de penge kan Nyborg brande sig på at levere en helt særlig nytårsdukkert med hele molevitten. Også varme drikke og forskellige produkter fra Kongens Fadebur kan komme på tale for tilskuerne på kanten af Storebælt, ifølge udvalgsformanden.

- Det er tanken, at Nytårsbadet er gratis for deltagerne. Hvis alle østers og al champagne ikke bliver spist og drukket, så kan tilskuerne også forsyne sig, bemærker Peter Wagner Mollerup.

Nytårsbadet forventes at kunne servere både dukkert, østers og champagne på en time til halvanden, 31. december.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Erhverv For abonnenter

- Kvinder er ved at banke sig selv tilbage til kødgryderne

Annonce