Annonce
Erhverv

Nystiftet pris skal motivere unge til at gøre en forskel: Iværksætterspirer bliver hædret for deres bud på klimaløsninger

Elever fra Holluf Pile Skole, Ejerslykkeskolen og Sct. Hans Skole er med deres iværksætterprojekter blevet udvalgt til at dyste om en Odin Award i kategorien Odin Young. Foto: Odense Kommune
Folkeskoleelever fra Odense har under temaet "Klima - hvordan kan du gøre en forskel?" arbejdet med deres egne iværksætteridéer gennem Projekt Edison. Tre af grupper er gået videre, og en af dem bliver under det store Odin Award-show også hædret med den nystiftede Odin Young-pris.

Odense: Det er ikke kun iværksættere med CVR-numre, arbejdspladser og gode virksomhedsidéer, der bliver hædret under det store Odin Award-show i Dok5000 den 11. november.

Også fremtidens iværksættere bliver hædret for deres idéer, når Odin Young-prisen og præmiechecken på 10.000 til klassekassen for første gang bliver uddelt til en gruppe odenseanske folkeskoleelever, der gennem Projekt Edison er kommet frem til den bedste iværksætteridé under temaet "Klima - hvordan kan du gøre en forskel?"

Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse, hvor deltagerne skal gennem en innovativ læreproces og undervejs stifte bekendtskab med koncept- og produktudvikling i både teori og praksis.

Annonce

- Vi vil gerne give børn og unge i vores folkeskoler muligheden for at arbejde innovativt og kreativt med fagene. De oplever, at fagene spiller sammen på nye måder. Det motiverer dem, når de kan se, at det kan bruges til noget i virkeligheden, og at de dermed kan være med til at gøre en forskel for andre. Børn lader sig ikke begrænse og tænker ud af boksen. Så vi oplever, at der tit kommer noget spændende ud af, at de idégenerer og udvikler kreative løsninger, siger Charlotte Lyhne, konsulent i Skoleafdelingen i Odense Kommune.

Odin Young

  • Prisen gives til bedste idé indenfor Projekt Edison, der er en opfinderkonkurrence for 6. og 7. klasse. Konkurrencen afholdes lokalt i et samarbejde med Fonden for Entreprenørskab og Odense Kommune.
  • Formålet med Edison er at give børnene muligheden for at deltage i en innovativ læreproces tidligt i deres skoleforløb og dermed vække en interesse for entreprenørskab og iværksætteri.
  • Vinderen af prisen modtager en pengepræmie på 10.000 kroner til klassekassen.
  • De nominerede udvælges på baggrund af lokalfinale blandt folkeskoler og pitch for juryen. Man kan derfor ikke nominere i denne kategori.
  • I Odense har klasser fra Ejerslykkeskolen, Kroggårdsskolen, Risingskolen, Sct. Hans Skole, Agedrup Skole og Holluf Pile Skole deltaget i lokalfinalen i Odense. Herfra gik elever fra Ejerslykkeskolen, Sct. Hans Skole og Holluf Pile Skole videre til Odin Award.

I løbet af efteråret har de deltagende klasser arbejdet med produktudvikling, præsentationsteknik, visualisering og markedspotentiale som forberedelse til lokalfinalen den 29. oktober, hvor 17 folkeskoleklasser dystede om at gå videre til landsfinalen under Danish Entrepreneurship Festival og Odin Award.

Med Odin Young laver vi for første gang et skolespor til prisuddelingen under iværksætterfestivallen. Det kan vise børn og unge, hvad gode idéer kan føre til, og give dem lyst til at arbejde videre med egne iværksætterlignende projekter.

Charlotte Lyhne, konsulent i Skoleafdelingen i Odense Kommune

Odenses folkeskoler har i en årrække deltaget i Projekt Edison, men det er første gang, at deltagerne også får mulighed for at vinde en Odin Award for deres projekter.

Den oplevelse og erfaring får elever fra 6. årgang på Ejerslykkeskolen, Sct. Hans Skole og Holluf Pile Skole. Eleverne fra Sct. Hans Skole har lavet en idé til en portal, hvor brugt tøj redesignes og gensælges. Ejerslykkeskolen og Holluf Pile Skole har udarbejdet idéer til apps, der på forskellig vis kan hjælpe til indsamling af skrald i lokalområdet.

- Med Odin Young laver vi for første gang et skolespor til prisuddelingen under iværksætterfestivallen. Det kan vise børn og unge, hvad gode idéer kan føre til, og give dem lyst til at arbejde videre med egne iværksætterlignende projekter, siger Charlotte Lyhne.

Annonce

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fynsk diskotek involveret i større kartelsag: Tidligere ejer får stor bøde for at holde konkurrenter ude af byen

Navne For abonnenter

Michael er vendt hjem for at gøre Nyborg tryggere: Alderspræsident på ny nærstation

Odense Håndbold

Lillesøster Kirkeløkke i menneskehænder i Odense, hvor Freja Cohrt i et par omgange diskuterede med en jysk assistent

Navne For abonnenter

Dødsfald: Karen Bente Goudsmit talte syv sprog og læste til det sidste bøger på fire af dem

Dall: Wammen fik sin aftale, Sofie Carsten sit arbejdsbud - og Ellemann og Pape fik vist sammenhold

Navne For abonnenter

Mig og Fyn: Hjernen falder til ro, når man sidder under det mærkværdigt snoede pæretræ

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Kildent spørgsmål: Løser overenskomster den akutte mangel på arbejdskraft?

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Helt tæt på magten og det politiske spil

Sport

Viktor Axelsen rydder bordet ved Sport 2021

Odense Håndbold For abonnenter

Odense-piger med tid til kaffe på kontoret i let kamp med spilletid fornuftigt fordelt til Mie Højlund og Lois Abbingh

Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Annonce