Annonce
Kultur

Nysgerrig efter alt teatrets væsen

Instruktør Nicolei Faber har selv bearbejdet forestillingen "Døden kører Audi" fra bog til teater under arbejdet på Værkstedet, Odense Teater

Nicolei Faber instruerer sin egen bearbejdelse af "Døden kører Audi" på Værkstedet

"NicolAi". Sådan præsenterer Nicolei Faber, sceneinstruktør på Værkstedets ny forestilling, "Døden kører Audi", sig. Endda lige inden første spørgsmål falder: Nemlig hvordan e'et i hans fornavn udtales.

- Alle spørger, og jeg var 33 år, før jeg tog mig sammen og spurgte min mor, hvorfor jeg af alle Nicolai'er lige skulle stave mit fornavn med e. Jeg fik en meget lang sms om, at mor faktisk havde ment, navnet blev stavet sådan. En præst blandede sig, men nu stod familien med min søster i spidsen stædigt fast, som kun en arbejderfamilie som min kan gøre. Derfor, siger Nicolei Faber.

Onsdag 10. februar er der verdenspremiere på hans bearbejdelse af iscenesættelsen af den prisbelønnede forfatter Kristian Bang Foss' bog.

- Det er første gang jeg arbejder på Odense Teater, og det er fantastisk, at de tænkte på mig og min sceniske nysgerrighed, siger han, der kalder den ny forestilling for en scenisk roadmovie.

I midten de to hovedpersoner Asger og Waldemar (Martin Bo Lindsten og Patrick Baurichter) på vej ad den tyske autobahn.

At overvinde sceneskræk

- Nysgerrigheden efter teatret og alt teatrets væsen kom først på Glamsbjerg Fri- og Efterskole. Jeg er fra Vejle og som sagt fra et arbejderhjem, og vi gik ikke sådan i teatret. Jeg ville i min søgen efter livet frygtelig gerne være fodboldspiller. Da jeg kom på efterskole, meldte jeg mig til teaterlinjen, og det var kun for at overvinde min medfødte sceneskræk, fortæller Nicolei Faber.

- Et efterfølgende teaterkursus gav mig det kick, som sparkede fodbolden helt ud af banen. Jeg var nysgerrig og følte mig klar, da jeg til min egen forbavselse kom ind teaterskolen GITIS Scandinavia, der har rod i det russiske teater og Stanislavskijs læresystem, i første hug. Senere var der en, som mente, jeg skulle prøve at blive sceneinstruktør, og jeg kom direkte ind igen. Hvor heldig kan man være, smiler Nicolei Faber.

Det var nok mere end held. I hvert fald vandt hans instruktørdebut, en verdenspremiere på "Beton" på Aalborg Teater, en Reumert som "Årets forestilling".

- Jeg har fra bog til scene zoomet ind på højdepunkterne i "Døden kører Audi". Bogen er skrevet som erindringsbog, og jeg har beholdt, at skuespillerne indimellem fortæller handlingen videre. Det er en fantastisk bog. Den er meget morsom, og indeholder en masse genkendeligt for publikum i hverdagens absurde ting og venskab mellem modsætninger, siger han.

Venskaber i en verden, der mange gange er grotesk.

- De medvirkende og jeg har sammen omkring denne sceniske roadmovie selv været på en rejse, hvor vi har forsøgt at få hverdagens genkendelige ting og det groteske til at balancere. Opgaven i Odense opfylder den utålmodige nysgerrighed, jeg har i mit teaterarbejde. At få opgaver, hvor jeg skal lave en masse research og dermed selv lære en masse, er det bedste jeg ved, siger Nicolei Faber, der i fremtiden også gerne ville kaste sig ud i nyfortolkninger af klassikere af Shakespeare eller Tjekhov.

Annonce
Odense For abonnenter

Mens toårig søn sad på bagsædet: Fører og passager skiftede plads med 80 kilometer i timen på motorvejen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Landsbyer frygtede at miste milliondyr cykelsti over motorvejen: Nu får de to helt nye broer, når den gamle rives ned

Erhverv For abonnenter

Øjenåbner i vestfynsk stationsby: Christian og Christian trækker kunder til fra de større byer og sørger for nyt imponerende plus på bundlinjen

Kerteminde

Denne gang skulle den være god nok: Sushirestaurant åbner lige om lidt

Odense

Fem små killinger efterladt til døden i denne lille papkasse: - Det er aldrig okay

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Kaj jagter billig strøm: - Elprisen er steget vanvittigt, og det kan mærkes på elregningen

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma markant

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Annonce