Annonce
Middelfart

Koncertsal, restaurant og café: Forvandlet stationsbygning slår nu dørene op

Niels Vangsted og konen Tanya Vangsted købte i oktober 2020 den gamle stationsbygning i Nørre Aaby. Nu er stedet klar til officiel åbning af både koncertsal, restaurant og café. Arkivfoto: Søren Gylling
Erhvervsmand Niels Vangsted, der købte den gamle stationsbygning i Nørre Aaby sidste år, er nu efter coronaforsinkelser klar til den officielle åbning.

Nørre Aaby: Der kommer nu langt om længe liv i den gamle stationsbygning i Nørre Aaby.

Stationen, der indtil den lokale erhversmand Niels Vangsted og hans kone i oktober købte stedet, havde stået tom siden 2009, slår dørene op torsdag 20. maj.

Niels Vangsted har sammen med håndværkere det seneste halve år renoveret stedet og gjort det klar til at kunne blive det kulturelle samlingssted, der er planen, det skal være i mange år fremover - med både restaurant, cafe, selskabslokaler og gilde- og koncertsal i det tilstødende pakhus.

Annonce

Torsdag 20. maj inviteres der dermed til åbent hus fra 14 til 17, og allerede dagen efter påbegyndes en række af koncerter i pakhuset, når den populære rockduo Sko/Torp giver koncert. Lørdag åbner café og restaurant.

- Til selve åbningen håber vi, at hele kommunens borgere vil komme og se, hvad vi tilbyder her i huset. Vi tilbyder et samlingspunkt for kulturelle oplevelser i denne del af kommunen, og vi håber selvfølgelig, at vi skaber noget aktivitet og vækst, siger Niels Vangsted.


Vi håber, at vi kan få områdets beboere til at planlægge privatarrangementer her. Det er det, vi har mulighed for med selskabslokaler i forskellige rum fra småt til stort.

Niels Vangsted, ejer af stationsbygningen


I uge 19 går også en hjemmeside i luften, hvor man vil kunne bestille catering og takeaway fra restauranten, når den er åbnet. Det er også her, at man vil kunne bestille billet til Sko/Torp-koncerten samt de kommende artister i koncertrækken, heriblandt Rasmus Nøhr, Tørfisk og Back to Back.

Niels Vangsted håber i det hele taget, at de lokale tager stedets nye muligheder til sig.

- Vi håber, at vi kan få områdets beboere til at planlægge privatarrangementer her. Det er det, vi har mulighed for med selskabslokaler i forskellige rum fra småt til stort, siger han.

Schnitzelen genopstår

Det var oprindeligt planen, at pakhuset skulle have åbnet i april, og restaurant og café skulle have åbnet allerede i december sidste år. Men coronarestriktionerne kom i vejen.

Nu kan hele stedet til gengæld åbne samtidig, hvilket Niels Vangsted er godt tilfreds med.

Koncerter i stationsbygningen

Der er allerede planlagt en hel række af koncerter i stationens pakhus.

  • 21. maj: Sko/Torp
  • 4. juni: Rasmus Nøhr
  • 18. juni: Tørfisk
  • 6. august: Stig og Vennerne
  • 17. september: Skagarack
  • 8. oktober: Back to Back
  • 22. oktober: Anne Dorte & Maria

Caféen i hovedbygningen kommer til at have åbent fra klokken 7 om morgenen og bliver så senere på dagen til restaurant. Når restauranten åbner lørdag 22. maj sætter Nørre Aaby Jernbaneorkester stemningen, og samtidig genopliver køkkenet en lokalkendt ret, fortæller Niels Vangsted.

- I de gode gamle dage var Nørre Aaby Hotel her i byen. Og de var jo verdenskendte på hele Vestfyn for deres schnitzel. Og den har vi simpelthen taget op og laver et åbningstilbud på "Nørre Aaby-schnitzelen", siger han.

Loftet i hovedbygningen skal være et samlingssted for byens unge. Renoveringen af loftsetagen er færdig. Denne del af bygningen er dog endnu ikke indrettet, og der mangler stadig noget koordinationsarbejde med frivillige og SSP, før det for alvor kan komme op at køre.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce