Annonce
Odense

Nynazister uddeler hagekors mod basar

Jenan Bozo, konservativt byrådsmedlem, er ked af den løbeseddel, der dumpede ind ad hans brevsprække i lørdags. Med overskriften "Bazar på Fyn - nej tak!" lægger de danske nynazister ikke skjul på, hvorfor det har valgt at slå til i Odense netop nu. Her står Jenan Bozo foran den meget kommende basar.

500 løbesedler med opfordring til at generobre fædrelandet er delt ud i Odense.

Annonce

ODENSE: Med hagekors og opfordring til at generobre fædrelandet har den ekstreme højrefløj de sidste to uger lagt op mod 500 løbesedler i private postkasser i Odense.

Lørdag formiddag dumpede et hvidt A4-ark ind ad brevsprækken hos det konservative byrådsmedlem, Jenan Bozo.

- Jeg blev både ked af det og skuffet over sedlen. Personerne bag den kan ikke være det bekendt. Hverken over for mig eller over for Odense som by, mener Jenan Bozo.

Han bor i en lejlighed på Munkebjergvej i Odense M.

Annonce

Skyldes basar-åbning

Med overskriften "Bazar på Fyn - nej tak!" lægger afsenderen Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse, DNSB, ikke skjul på, hvorfor det har valgt at slå til i Odense netop nu.

Som medlem af Arbejdsmarkedsudvalget har Jenan Bozo hele tiden kæmpet for at få en basar til byen. Derfor føler han, at budskabet har ramt ham ekstra hårdt:

- Som politiker har jeg fået flere trusler, og selv om det her "kun" er en opfordring til at bekæmpe vores nye basar - og hele det multietniske samfund - så synes jeg, det er en meget dum og uheldig måde at gøre det på.

Annonce

500 hagekors omdelt

- Det, der sker her, er ret så alvorligt, og meget, meget synd for alle os, der har glædet os til basar-åbningen, siger Jenan Bozo.

Ifølge Jonni Hansen, formand DNSB, har cirka 500 husstande i Odense M og i kvarteret omkring den kommende basar i den gamle Thrige-firkant fået et papir med to sorte hagekors.

Annonce

Politi: Anmeld det

Hos Fyns Politi i Odense, opfordrer vicepolitikommissær, Poul Erik Overvad, folk til at anmelde brevet fra de danske nynazister, hvis folk føler sig stødt over den uønskede opfordringen.

- Når kontroversielle ting som disse løbesedler omdeles, vil der altid være nogle, som føler sig stødt. Hvis det er tilfældet, så opfordrer jeg dem til at anmelde deres brev.

- Herefter er det op til en jurist at vurdere, om der skal lægges sag an, forklarer vicepolitikommissæren.

Han understreger, at det oftest er meget svært at vurdere, hvorvidt indholdet er lovligt eller ej, fordi grænsen for ytringsfriheden er usynlig.

Poul Erik Overvad tør ikke at udtale sig om lovligheden af indholdet i den omtalte løbeseddel, fordi han ikke har set sedlen:

- Om det er ulovligt, kommer helt an på, hvad der opfordres til.

- Hvis der opfordres til landsskadende virksomhed, er det ulovligt. Det er det også, hvis der opfordres til racisme, eller hvis der bliver brugt racistiske ord og vendinger, oplyser Poul Erik Overvad.

Politiet havde i går sidst på eftermiddagen ikke fået nogle anmeldelser.

Annonce

Basar åbner 10. marts

Hvis håndværkere og andre arbejdende folk får slået de sidste søm i og stillet de mange boder og stander op, slår Bazar Fyn dørene op lørdag den 10. marts. i den gamle Thrige-firkant i Skibhuskvarteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce