Annonce
Sydfyn

Nymarkskolen i ekstase: Svendborg-drengene vinder årets skolefodboldturnering

Nymarkskolen fra Svendborg vinder finalen i skolefodbold med en 2-0 sejr over Trørødskolen fra Sjælland. Foto: Yilmaz Polat
Nymarkskolen skrev historie ved at vinde årets skolefodboldturnering. Svendborg-drengene dominerede Trørødskolen kampen igennem og vandt fortjent 2-0 på Vejle Stadion.

Vejle: Spillerne fra Nymarkskolen i Svendborg satte i en vild spurt mod det ene hjørne af Vejle Stadion, da årets finale af skolefodboldturneringen blev fløjtet af.

Her ventede en stor del af deres klassekammerater, som strømmede mod banderne for at lykønske deres kammerater, der netop havde vundet 2-0 over Trørødskolen.

Spillerne omfavnede og kastede sig over hinanden og skreg deres glæde ud, alt imens deres fans dansede gulddans på tribunen.

Og det var helt fortjent, at det var Nymarkskolen i de grønne trøjer, der fik lov at juble, mens Trørødspillerne i rødt kastede sig opgivende ned i græsset. For fra kampens begyndelse handlede det om overlevelse for Trørødskolen, der måtte se sig slået af et bedre hold.

Nymarkskolen dominerede dem i en grad, så man som tilskuere var i tvivl om, hvorvidt de var fra samme årgang.

I det 7. minut bukkede Trørød-spillerne under for Svendborg-drengenes pres. Nymarkskolens Alton Berisha blev kantet i feltet af en Trørød-spiller, der simpelthen ikke kunne følge med tempoet. Derfor fik Nymarkskolen korrekt straffespark.

Det tog Oliver Olsson sig af på kølig vis. Han sparkede til venstre, mens Olivier Sinding i Trørød-målet gik til højre. 1-0 Nymarkskolen.

Annonce

Nymarkskolen-Trørødskolen 2-0 (2-0)

1-0 Oliver Olsson (8), 2-0 Tobias Lauridsen (29)

Advarsler: Ingen

Nymarkskolens start-ellever: August Hoffmann, Jakob Jessen, Gustav Jensen, Toke Amtrup, Hjalte Gaarde, Oliver Olsson, Gustav Tuemand, Magnus Brandt, Alton Berisha, Gustav Storm, Tobias Lauridsen. Bænken: Gabriel Nielsson, ind (30), William Jensen, ind (47), Noah Ungermann (60). Reserver: Mahmoud Aloufi, Sebastian Haakonson.

Trørødskolens start-ellever: Oliver Sinding, Valdemar Schambye, Simon From, Mikkel Jørgensen, Noah Gottschalk, Simon Chang, Frederik Petersen, Conrad Harder, Victor Faaborg, Magnus Vernon, Jakob Svenningsen. Bænken: Filip Hansen, Erik Skov, Sejer Haagensen. Reserver: Raein Sharifpour.

Bedste spillere:

Nymarkskolen: Oliver Olsson

Trørødskolen: Conrad Harder

Det skulle også blive 2-0

Forud for kampen havde en af Nymarkskolens trænere Jon Bøgedal fortalt, at holdet kun havde haft én officiel træning sammen inden finalen. Alligevel havde Svendborg-drengene helt styr på deres indbyrdes aftaler, og deres presspil var i perioder flot koordineret.

På midtbanen viste Oliver Olsson sig flot frem. Gang på gang afviste han modstanderne fra Trørødskolen med sin fysik.

Et kvarter inde i kampen faldt tempoet, og Trørødskolens spillere fik lov at trække luft ind.

Langsomt bevægede spillet sig mere og mere op på Nymarkskolens halvdel. Men her blev de rødklædte fra Sjælland fanget.

Et minut før halvleg stak Nymarkskolens Alton Berisha afsted i en kontra. Her viste han flot overblik og koldblodighed, da han med en veltimet aflevering fandt Tobias Lauridsen, der lagde bolden i mål bag en sprællende Olivier Sinding i Trørødskolens mål. 2-0 til Nymarkskolen.

Pause

I pausen brugte Nymarkskolen ikke mange minutter i omklædningsrummet, før de gik på banen igen. Det tager selvfølgelig heller ikke ret lang tid at sige "fortsæt bare", hvilket trænerne formodentlig havde gjort.

Og spillerne fortsatte fra anden halvlegs begyndelse, som de havde gjort hidtil.

I anden halvlegs første minut dumpede bolden ned til Nymarkskolens Gustav Storm ved et tilfælde i Trørødskolens felt. Han sendte en fin afslutning afsted med indersiden. Men Oliver Sinding i sjællændernes mål parerede flot.

Gennem hele kampen var Tobias Lauridsen i Nymarkskolens offensiv en trussel, og han trak ind i banen fra skiftevis venstre og højre side, som det passede ham.

Alligevel blev det ikke til flere mål i kampen. Hvilket heller ikke var nødvendigt for svendborgenserne.

Nymarkskolens anfører Toke Amtrup kunne løfte pokalen efter finalesejr i skolefodboldturneringens finale. Foto: Yilmaz Polat

Nymarkskolen laver gulddansen

Det var ikke kun på banen, at Nymarkskolen vandt. Det gjorde de så sandelig også på tribunen.

10 minutter før tid fandt de omkring 700 fans fra Nymarkskolen bannere frem med teksten: "Nymarkskolen laver gulddansen".

Og det gjorde de i samme sekund, som kampen blev fløjtet af.

Herefter kom legenderne Thomas Gravesen og Allan Simonsen på banen for at overrække de glade Svendborg-drenge pokalen og en medalje hver.

Dermed vil pokalen stå i Nymarkskolens pokalskab det næste år.

Selvom Ekstra Bladet er færdig med at sponsorere turneringen, vil den fortsætte med en ny sponsor, forklarede Nymarkskolens ene træner Jon Bøgedal, der ser frem til at forsvare pokalen til næste år.

To tidligere landsholdslegender, Thomas Gravesen (i blåt) og Allan Simonsen overrækker medaljerne til Nymarkskolens drenge. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce