Annonce
Nordfyn

Nykredit åbner for bud på konkursramt dagligvarebutik: Arbejdsgruppe diskuterer nu pris

Tirsdag den 19. marts var sidste åbningsdag i Lokalbrugsen i Nørreby. Men måske er en ny dagligvarebutik på vej ind i de samme lokaler. Nørreby Butikshus ApS kæmper i hvert fald for dette. Foto: Privat
Arbejdsgruppen i Nørreby Butikshus ApS har længe forsøgt at få hul igennem til Nykredit. Nu er det lykkedes, og Nykredit er villig til at sælge konkursramt dagligvarebutik, oplyser talsmand.

Nørreby: - Vi har gået og ventet på at få hul igennem til Nykredit siden borgermødet i begyndelsen af april, og det lykkedes for kurator i starten af denne uge. Jeg talte med kurator onsdag aften, og han sagde, at Nykredit var villig til at indgå en dialog omkring en overtagelse af bygningen, fortæller David Lorentzen fra arbejdsgruppen i Nørreby Butikshus ApS.

Fredag klokken 16 mødes arbejdsgruppen i Nørreby Butikshus ApS og sender efterfølgende et realistisk bud det til banken i starten af næste uge.

- I starten var stemmen i lokalsamfundet, at bygningerne ikke skulle koste mere end 25.000 kroner. Nu har vi nok alle sammen indset, at den pris får vi det ikke til. Nykredit kan jo ikke bare gå ud og sælge til en spotpris, men vi kommer bestemt heller ikke til at give 140.000 kroner, så vi skal finde et eller andet derimellem, og så håber vi selvfølgelig på, at Nykredit er til at handle med. Nykredit ønsker jo nok ikke at have bygninger stående eller at skulle ud i en tvangsauktion, siger David Lorentzen.

Tirsdag den 19. marts lukkede Lokalbrugsen i Nørreby efter mere end 122 års eksistens i landsbyen. Nørreby Brugsforening, der stod for driften af Lokalbrugsen og det tilhørende benzinanlæg, kunne ikke få økonomien til at hænge sammen efter mange års hård kamp og gik derfor konkurs.

Nu kæmper lokale ildsjæle for at få genåbnet både dagligvarebutikken og benzinanlægget. Lokale folk i Nørreby og omegn har sagt ja til at tegne anparter for over 252.000 kroner i håbet om en genåbning.

Annonce

Gammel gæld

Nørreby Brugsforening har en gæld på 140.000 kroner i bygningerne til Nykredit. Ifølge David Lorentzen skal denne gæld indløses af Nørreby Butikshus ApS.

- Som udgangspunkt lyder det på kurator som om, at Nykredit vil have deres penge, og det lyder ikke som om, at vi bare kan overtage lånet fra Nørreby Brugsforening. Derfor skal vi selv ud og finde et nyt lån for at skaffe kapital eller selv finde pengene. Worst case scenario er, at vi skal betale 140.000 kroner samt omkostninger til boet. Hvis vi skal betale det hele, så er vi oppe på omkring 175.000 kroner, og det kan økonomien umiddelbart ikke bære, siger han.

- Jeg forestiller mig, at vi vil forsøge at finde nogle virksomheder eller privatpersoner i lokalsamfundet, som vil låne os penge til bygningerne til en fornuftig rente.

Arbejdsgruppen har tidligere været i dialog med Dagrofa, hvor Let-Køb hører under, og der er gensidig interesse for at indlede et samarbejde, og planen er, at en købmand skal leje sig ind. Arbejdsgruppen har også talt med Go'on, der gerne vil levere brændstof til tankanlægget.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce