Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nyhed på Egeskov Marked: Iværksættere inviteres indenfor

Det er ikke kun gamle bøger og nips, man kan købe på årets Egeskov Marked. Der bliver også mulighed for at få fingre i unikke ting fra iværksættere. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Der bliver flere unikke produkter til salg på årets Egeskov Marked. 23 iværksættere har allerede booket en stand på markedet i september.

Kværndrup: Årets Egeskov Marked får en nyskabelse. Det store kræmmermarked, der normalt får tusindvis af mennesker til at valfarte til Kværndrup midt i september, får i år en række iværksættere, som vil supplere den vante flok af kræmmere.

- Der har været mange stande med de samme slags varer de senere år. Derfor ville vi gerne have fat i nogle andre typer kræmmere, så vi kunne få et bredere udvalg af varer, siger Brian Nyhus, formand for Egeskov Markedsforening.

Sidste år blev Egeskov Marked aflyst på grund af coronarestriktionerne, men han regner stærkt med, at årets marked kan gennemføres. Det er planlagt til fredag den 10. september og lørdag den 11. september.

Annonce

- Vi havde cirka 320 kræmmere ved det seneste marked i 2019, og vi havde som målsætning at tiltrække 40 nye kræmmere, siger Brian Nyhus, der blev inspireret af det populære tv-program på DR, Løvens Hule.

- Jeg tænkte, at med iværksættere på markedet vil vi kunne få nogle unikke produkter til markedet. Så jeg tog kontakt til flere af de iværksættere, der har været med i Løvens Hule, og jeg har også kontaktet iværksætterhuse i Odense og Svendborg samt erhvervskonsulenten i Faaborg-Midtfyn Kommune, fortæller Brian Nyhus.

Gade for iværksættere

Flere iværksættere har grebet bolden og er klar til at tage til Egeskov Marked for at præsentere deres varer.

- Vi vil lave en gade udelukkende for iværksættere. Der er plads til 30, og 23 stande er allerede booket. Cirka halvdelen bliver lokale iværksættere fra Faaborg-Midtfyn Kommune, men der er også iværksættere fra resten af Fyn og andre dele af Danmark, og flere deltagere fra Løvens Hule, oplyser Brian Nyhus.


Vi vil lave en gade udelukkende for iværksættere. Der er plads til 30, og 23 stande er allerede booket.

Brian Nyhus, formand for Egeskov Marked


Det bliver en bred vifte af iværksættere, der kommer til markedet. Og flere af dem vil også have aktiviteter, der kan involvere markedsgæsterne.

- Vangs Keramiske Værksted fra Gestelev kommer, og hos dem kan man prøve at lave ler, fortæller Brian Nyhus, der også nævner håndlavede smykker og bæredygtigt børnetøj som eksempler på, hvad der kan købes på nogle af de øvrige iværksætterstande.

Egeskov Marked planlægger også at lave et foredrag med en kendt iværksætter.

Annonce

Politisk kræmmermarked

Et andet nyt tiltag på årets marked bliver et vælgermøde. Når markedet finder sted i september, er der kun et par måneder til kommunalvalget den 16. november.

- Vi laver et vælgermøde om eftermiddagen fredag den 10. september. Borgmester Hans Stavnsager har givet tilsagn, og vi håber, at flere andre politikere også vil være med. Vi vil desuden invitere politikerne til at gå ned gennem gaden med iværksættere, fortæller Brian Nyhus.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fiskebil var i syv sind efter besked fra kommunen: Nu langer den fisk over disken et andet sted - 'det ikk' så ringe endda'

Erhverv For abonnenter

Har overvundet nedturen: De fynske robotkæmper er i fuld fart igen

Middelfart

Mathias tripper for at genåbne sin natklub: - Jeg har aldrig før haft så mange sommerfugle i maven

Nyborg For abonnenter

Dorte O. vandt medalje ved OL og blev verdensmester fire gange: - Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne nå så langt

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Middelfart

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Kerteminde For abonnenter

77 ud af 88 badehuse bryder reglerne - nu varsler kommunen nyt besøg: Formanden mener, det går for vidt

Sport

Mens du sov: Badminton-Axelsen videre, svømme-Blume videre og løber-Sara videre

Assens

Brian er pedel på Terrariet og er 'skidebange' for slanger

OB For abonnenter

Kommentar: Forhåbentlig husker alle fans EM-euforien - og er med til at skabe ægte fodboldfeber på søndag

Erhverv For abonnenter

Levende edderkopper fundet under nyt besøg på omstridt røgeri: - Vi retter op

Annonce