Annonce
Kultur

Nyfortolkning af eventyr udløser Reumert-nominering: - Det var en hård nød at knække

Emma Oemann og Mathias Hedegaard som Askepot og prinsen i instruktøren Anne Barslevs opdaterede version af Rossinis opera. Foto: Skovdal Nordic
Instruktør på Den Fynske Opera, Anne Barslev, ønskede at skabe en mere nutidig version af eventyret "Askepot", og indsatsen er nomineret til en Reumert.

Odense: - Jeg er utrolig stolt over, at vi får den her nominering. Jeg er stolt af, at vi kom i hus med stykket i en udfordrende tid, hvor der både var corona, sygdom og stemmebånd, der knækkede. Det var en besværlig proces og en hård nød at knække, fortæller Anne Barslev, der instruerede den Reumert-nominerede opera "Askepot".

Operaen er en nyfortolkning af det klassiske eventyr, hvor Anne Barslev havde et ønske om at skabe en fortælling, der passede bedre i nutiden.

- Det er en historie, der ved første øjekast handler om, at det kun er søde piger, som fortjener kærlighed, og at man bare skal vente på, at prinsen på den hvide hest kommer og redder en. Den historie er bare ikke særlig gangbar længere, forklarer hun.

Annonce

- Vi ville gerne lave et stykke, hvor man får fortalt historien, men også perspektiverer den til i dag og viser, at kviinder ikke længere bare skal sidde ned og vente.

Derfor er hun også glad for, at juryen belønner nyfortolkningen med en nominering.

- Jeg er virkelig glad for, at de overvejelser og tanker, vi har haft om den her historie, bliver anerkendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce