Annonce
Sport

Nyfødt datter forhindrer langt fra fynske Lommer i at jagte EM-kravet i maraton i København på søndag

Andreas Lommer gik død i Rotterdam i april, men nu skal det være i København. Foto: Odense Atletik
Andreas Lommer vil kvalificere sig til EM i München, selv om en nyfødt datter har taget lidt af forberedelserne og et par træningspas.

ATLETIK: Søndag klokken 9.30 løbes der om hæder og om det danske mesterskab på de klassiske 42,195 km i Københavns gader. Andreas Lommer fra Odense Atletik har booket et af de 12.000 startnumre og håber at være helt klar til et nyt forsøg på at klare tidskravet til EM i München i august

Søndag den 10. april gav Andreas Lommer den et ordentligt skud til Rotterdam Marathon. Efter fem sjettedele af distancen var det imidlertid slut med de gode mellemtider, hvor han lå til at klare EM-kravet. Nu gør OA-løberen et nyt forsøg:

- Jeg tænkte på Copenhagen Marathon et par dage efter Rotterdam, da løbet og oplevelsen havde haft tid til at synke ind, og jeg havde snakket med nogle forskellige om oplevelsen af at ”gå død”, som jeg gjorde. Konklusionen er, at det med stor sandsynlighed skyldtes for lidt energiindtag undervejs. Jeg ville derfor gerne prøve at give den et skud til, da jeg føler formen var til mere end de 2.18 i Rotterdam, siger en optimistisk Andreas Lommer:

Annonce

- Træningen er gået OK, og kroppen var ikke helt smadret efter Rotterdam, da jeg jo ikke kunne presse den helt til slut, men "kun" til 35-36 km, siger Andreas Lommer.

Datter tog et par træningspas

- Så jeg var egentlig hurtigt løbende igen. Dog har der ikke været så meget mængde, og jeg har misset et par træningspas på grund af familietravlhed og fødsel af vores datter den 28. april.

Andreas Lommer bakkes op af sin træner Lars Nielsen:

- Andreas har efter en skadesperiode i efteråret trænet virkelig godt i hele 2022. Så det var meget ærgerligt med Rotterdam, hvor det kørte flot over mange, mange kilometer. Udfordringer er nu, at vi ikke ved, hvordan kroppen reagerer efter 30 km så kort tid efter den sidste, lange løbekonkurrence. Her kommer tvivlen og spændingen ind i billedet.

Andreas vil sætte turbo på benene i Københavns gader, hvor vejrudsigten lyder på løbervenlige formiddagstemperaturer på 10 - 13 grader:

- Planen er at gå efter EM- kravet på de 2.14,30 (3 minutter og 11 sekunder per kilometer, red.) som det også var i Rotterdam. Der skulle gerne være et par andre løbere i det leje, som jeg forhåbentlig kan arbejde sammen med. Så må vi se, hvor langt det rækker. Det er svært at vide, hvad kroppen siger med et nyt maraton så relativt kort tid efter Rotterdam. Og den ekstra stress og mangel på søvn, der følger med et spædbarn.

Fyn og Odense Atletik har ikke haft en dansk mester på maraton i 30 år. Helge Gommesen vandt i 1992 i Aarhus./Henrik Lund&Leif Rasmussen

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt på et år

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Assens

Utålmodige vinterbadere i opråb: - Det vil være spild af borgernes skattekroner at renovere denne bygning

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Kerteminde For abonnenter

Mor og søn fandt indbrudstyv bag en skraldespand: Samme dag fandt far og søn en anden tyv på en mark

De giver den gas: Ordblinde håndværkere har succes med Danmarks største 3D-printer farm

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

OB

14.000 til pokalfinalen- så mange fynboer har aldrig tidligere set OB i en kamp i dette årtusinde

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Træt af ballade og negative historier: Borgerlige vil stoppe tilskud til Søstre mod vold og kontrol

Annonce