Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nyerhvervelse: Adam og Eva præsenteres ved Faaborg Museums nytårskur

Kristian Zahrtmann udgør en hjørnesten, og hans kunstneriske inspiration både i forbindelse med undervisning og hans mangeårige virke i Italien løber som en åre gennem Fynboernes værker. Zahrtmann vedblev at være Fynboernes kunstneriske ledestjerne, og han var naturligvis med, da Faaborg Museum blev indviet i 1910. Foto: Faaborg Museum
Annonce

Faaborg: Når Faaborg Museum lørdag 11. januar klokken 15-17 inviterer til nytårskur, kan gæsterne se nærmere på en nyerhvervelse.

Faaborg Museum har i efteråret erhvervet maleriet ”Adam og Eva” af Kristian Zahrtmann fra 1892 på Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Erhvervelsen er sket takket være gavmild støtte fra Ny Carlsbergfondet og Slots- og Kulturstyrelsen og er et betydeligt værk i museets samling af Kristian Zahrtmann.

Maleren Kristian Zahrtmann var helt afgørende for, at kunstnerkredsen Fynboerne blev til, og han er således omdrejningspunkt for samlingen på Faaborg Museum.

Nyerhvervelsen er et vigtigt værk, da museet i forvejen ejer et af Zahrtmanns hovedværker, nemlig ”Adam og Eva i Paradis” fra 1892.

I Danneskjold-Samsøes bog om Zahrtmann fremgår det, at Zahrtmann arbejder sideløbende med begge versioner af paradismotivet, og værkerne ses som værende i forlængelse af hinanden.

Maleriet kan nu ses på Faaborg Museum, hvor det hænger side om side med den version, museet har ejet siden 1911, og det indgår i den faste samlingspræsentation, lyder det fra museet i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce