Annonce
Erhverv

Nyere Odense-ejendom solgt i kæmpehandel

Sådan så byggeriet ud på papiret, inden det blev bygget, og sådan ser det sådan set også ud i dag. Illustration: Reitan
Rema 1000-selskabet Reitan og NREP har solgt ejendommen på hjørnet af Rugårdsvej og Vestre Stationsvej til Aberdeen Standard Investments.
Annonce

Den trefløjede bygning på hjørnegrunden mellem Rugårdsvej og Vestre Stationsvej for enden af Kongensgade er solgt i en stor ejendomshandel, hvor handelsprisen ifølge netmediet Ejendomswatch er på omkring 450 mio. kr.

Sælger er ejendomsudviklingsselskabet Reitan, der bygger ejendomme til bl.a. Rema 1000-butikkerne, og NREP, en af Nordens førende ejendomsudviklere og -investorer.

På grunden lå tidligere Cinemaxx-bygningen, som også skulle rumme et butikscenter, men det blev aldrig til noget, og biograferne lukkede hurtigt. I mange år stod bygningen tom, indtil den blev revet ned og et nyt byggeri sat i gang.

Et jointventure mellem NREP og Reitan Ejendomsudvikling udviklede og opførte en ny ejendom på knap 25.000 m2 med 168 lejeboliger, heraf 63 studieboliger, og en række butikker: REMA 1000, Lagkagehuset og Fitness.dk - nu Fitness 1 -  på gadeplan samt en fuld parkeringskælder, der er udlejet til Apcoa.


Det er en sund og velfungerende ejendom, som vi nu med stolthed sender videre til Aberdeen.

Thomas Riise-Jakobsen, partner i NREP, der har solgt ejendommen Vogterhuset


Ejendommen fik navnet Vogterhus, og ejerskabet for Reitan og NREP blev altså forholdvis kort.

Annonce

Grim ælling blev smuk svane

Thomas Riise-Jakobsen, der er partner i NREP, glæder sig over salget til Aberdeen og siger i en pressemeddelelse om handlen:

- Her i H.C. Andersens by fandt vi en grim ælling, som vi på et par år gjorde til en smuk svane. Det er en sund og velfungerende ejendom, som vi nu med stolthed sender videre til Aberdeen.

- Vi er meget tilfredse med vores gode samarbejde med Reitan Ejendomsudvikling om at udvikle ejendommen fra at være et af Odenses problembørn til i dag at huse både et sundt forretningsliv og små boliger til unge studerende, hvilket er med til at gøre den til et stærkt aktiv i byen, tilføjer han.

Såban blev handlen til

På købersiden har Bech-Bruun ydet juridisk bistand til Aberdeen Standard Investments. Deloitte har ydet finansiel og skattemæssig rådgivning.

På sælgersiden har Plesner advokatpartnerselskab ydet juridisk bistand til NREP og Reitan Ejendomsudvikling A/S. PwC har ydet finansiel og skattemæssig rådgivning.

Colliers International har været mægler på salget på vegne af NREP og Reitan.

Også køberen er fuld af lovord over, at det er lykkedes at erhverve ejendommen. Rent teknisk køber Aberdeen Standard Investments ejendommen på vegne af Aberdeen Standard Pan-European Residential Property Fund (ASPER), som på mindre end tre år har opbygget en portefølje til en værdi af knap 10 mia. kr.

- For ASPER er et køb af en centralt beliggende boligejendom i Odense interessant. Den er let tilgængelig, i høj kvalitet og med en attraktiv størrelse boliger samt snart også med ny letbane foran døren, siger Andreas Hjortholt, Head of Transactions hos Aberdeen Standard Investments.

Det er ASPER's tredje opkøb i Danmark, og fonden har mod på mere, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce