Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nye træer og masser af stauder: Ringe by bliver endnu grønnere

En del af bymidteplanen for Ringe er at gøre byen lidt grønnere. Det arbejde er nu gået i gang, og det kan blandt andet ses på Odensevej, hvor der er plantet 25 træer. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune
750.000 kroner skal der bruges på at gøre Ringe by grønnere. Det er en del af bymidteplanen, og begrønningen er nu gået i gang og forventes færdig i løbet af foråret.
Annonce

Ringe: For snart fire år siden blev der sat skub i arbejdet med at få lavet en bymidteplan for Ringe, hvis overordnede formål er at skabe en levende og attraktiv bymidte.

En del af selve bymidteplanen er at gøre byen grønnere, og det arbejde er nu for alvor gået i gang, oplyser Majken Asserbo, parkforvalter i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Det er blandt andet ved lyskrydset Ørbækvej/Vestergade, hvor chaussésten i helleanlægget er pillet op, og i stedet er der plantet stauder.

- Et af målene med begrønningen er at gøre ankomsten til Ringe mere synlig. Vi udskifter stenene med stauder for at gøre opmærksom på, at nu er man inde i byen, forklarer Majken Asserbo.

Granitstenene ved krydset Ørbækvej/Vestergade i Ringe er nu erstattet af stauder. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune

Derudover er der også plantet 25 træer på Odensevej i den nordlige ende af byen. Det er på det grønne stykke mellem vejen og cykelstien.

- Det er fem forskellige slags (avnbøg, to slags lind og to slags eg), og de er plantet i vilkårlig rækkefølge, så der opnås allé-effekt. Valget af tre forskellige arter (avnbøg, lind og eg) gør alléen mere robust over for plantesygdomme og skadedyr, og samtidig bliver det stramme allé-udtryk blødet op, siger parkforvalteren, der tilføjer, at både træer og stauder kan tåle, at der saltes.

Annonce

750.000 kr. til grønt

Med i planen er også en genplantning af det manglende træ i starten af Algade (ved Danske Bank), mens der ved Det gamle posthus på Stationsvej fjernes tre af de eksisterende kastanjetræer for at give plads til et nyt.


Cirka 750.000 kroner koster det at gøre Ringe by grønnere, og projektet indeholder blandt andet også større staudebede under træerne på p-pladsen ved brugsen, og projekter på Kærlighedsstien, ved Ringe Sø og på hjørnet af Ørbækvej/Stationsvej.

Fra artiklen


- Der laver vi staudebede omkring de resterende træer, og første del af begrønningen kører nu op til jul, og i starten af det nye år går vi gang med de sidste projekter, siger Majken Asserbo.

Cirka 750.000 kroner koster det at gøre Ringe by grønnere, og projektet indeholder blandt andet også større staudebede under træerne på p-pladsen ved brugsen, og projekter på Kærlighedsstien, ved Ringe Sø og på hjørnet af Ørbækvej/Stationsvej.

I krydset Ørbækvej/Vestergade i Ringe er granistenene pillet op og erstatttet af nyplantede stauder. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune
En del af bymidteplanen for Ringe er at gøre byen lidt grønnere. Det arbejde er nu gået i gang, og på Odensevej er der plantet træer. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune
En del af bymidteplanen for Ringe er at gøre byen lidt grønnere. Det arbejde er nu gået i gang, og i krydset Ørbækvej/Vestergade er der nu plantet stauder. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Pfizer skruer ned for leverancer: Heunicke ser med stor alvor på situationen

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce