Annonce
Nyborg

Nye toner: Præstegård i Flødstrup revurderes

Det er i kølvandet på borgermødet 15. maj, at menighedsrådet nu lægger op til en ny undersøgelse af præstegården. Foto: Kasper Riggelsen.
I en revurderet dagsorden lægger menighedsrådet op til, at man skal udarbejde en detaljeret plan over omkostningerne ved en eventuel renovering af præstegården.

FLØDSTRUP/ULLERSLEV: Hvad koster det egentlig at renovere præstegården i Flødstrup?

Dét spørgsmål søger menighedsrådet i Flødstrup og Ullerslev svar på.

Således ligner det, at menighedsrådet har valgt at lytte til den gruppe af borgere, som ved det stort anlagte borgermøde på netop præstegården 15. maj udtrykte deres tvivl omkring præstegårdens reelle beskaffenhed.

I hvert fald kan man på menighedsrådets hjemmeside nu læse en revurderet dagsorden til det kommende menighedsrådsmøde onsdag 29. maj.

Af den nye dagsordenen fremgår det, at menighedsrådet vil fremsætte et forslag, som har til hensigt at udarbejde et detaljeret projekt, der skal kortlægge en renovering af præstegården i Flødstrup, som senere skal bruges i en eventuel revurdering.

Dermed ligner det, at en dør står på klem for præstegården i Flødstrup.

Det til trods for et flertal i menighedsrådet i april besluttede, at man ville sælge præstegården i Flødstrup for i stedet at bygge en ny bolig i Ullerslev, efter at den nu pensionerede præst Søren Holm fraflyttede præstegården for to år siden.

Annonce

Tidligere formand er tilfreds

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formand Mikael Hoffmann Nielsen, som for godt to uger siden i et længere skriv på Facebook meddelte, at man fra menighedsrådets side ikke ønskede at kommentere sagen yderligere i medierne.

Avisen har dog snakket med tidligere formand Niels Uffe Jørgensen.

- Jeg kendte faktisk ikke til, at formanden havde fremsat dette forslag i dagsordenen. Men det glæder mig, at man igen tager en eventuel renovering af præstegården op, fortæller nu menige medlem af menighedsrådet Niels Uffe Jørgensen.

Niels Uffe Jørgensen har aldrig lagt skjul på, at han helst så præsten fortsat skulle bo i Flødstrup. Niels Uffe Jørgensen håber da også, at en eventuel revurdering af præstegården kan ændre dens skæbne.

- Jeg håber, at vi kan få præstegården renoveret for de penge, vi har til rådighed og dermed beholde præsten i Flødstrup.

Værd at bemærke er det dog, at dagsordenens sidste punkt hedder "status på byggeprojekt", hvilket antyder, at man fra menighedsrådets side fortsat arbejder på en ny bolig i Ullerslev.

Det kommende menighedsrådsmøde vil finde sted onsdag 29. maj klokken 18.30 på Dalgaard i Ullerslev.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce