Annonce
Middelfart

Nye tiltag på Teglgårdsvej: Forskønnelser for over 700.000 kroner står stort set færdige

Blandt talerne ved indvielsen af det nye Teglgårdsvej-område var Regitze Tilma (V), formand for Teknisk Udvalg. Derudover blev der af borgmester Johannes Lundsfryd (S), Regitze Tilma og formand for Teglgårds Venner Henrik Erdmann Chrestensen klippet et fiskenet fra Fænøsund frem for en rød snor. Foto: Middelfart Kommune
Området har blandt andet fået bedre parkeringsforhold og et nyt, grønt areal, mens en fælles frugtlund er på vej i løbet af efteråret.
Annonce

Middelfart: Siden 2019 har Middelfart Kommune arbejdet med at forny Teglgårdsvej i samarbejde med beboerne på strækningen og foreningen Teglgårds Venner.

Den indsats er nu i store træk færdig, og det blev fejret med en seance fredag 11. september.

Opdateringen af Teglgårdsvej og det populære strandområde involverer først og fremmest, at der er blevet plantet marehalm og udlagt et areal med mere græs.

Samtidig får beboerne glæde af en krabbebro, særligt for børnene, som dog ikke var klar ved indvielsen. Det skyldes, at der har været nogle udfordringer med broens stolper, fortæller Middelfart Kommune.


Selvom det var et skønt område i forvejen, så var der alligevel lidt, der kunne gøres

Regitze Tilma (V)


Derudover er der blevet lavet nogle parkeringstiltag. Der er kommet stolper op, der markerer, hvor man kan holde, så pladsen kan blive udnyttet bedre. Og så er der blevet lagt asfalt op til parkeringspladsen i skoven, ligesom der er kommet gadelamper op, så der er lys for de, der går til og fra bilerne i sene eller tidlige timer i de kolde måneder.

Annonce

Frugtlund på vej

Ved opkørslen mod skoven er der desuden kommet et led med røde stolper, som man kender det fra indkørslen til Hindsgavl Dyrehave.

I løbet af efteråret er der planer om, at der også skal plantes en frugtlund på arealet længere oppe ad Teglgårdsvej, hvor Middelfart Spildevand har et anlæg. Arealet her har tidligere været brugt til marker og frugtplantager, som førhen har indgået i behandlingen for nogle af patienterne på sindssygehospitalet fra 1888.

De bær og frugter, der måtte komme, bliver til fri afbenyttelse for områdets beboere og gæster på gåtur.

Baggrunden for, at Teglgårdsvej-området har fået en overhaling, er, at det som regel er temmelig velbesøgt og trafikeret. På en efterårsdag nogle år tilbage talte Teglgårds Venner i alt 500 mennesker, der gik om hjørnet ved Teglgårdsvej og ned til stranden. I sommerhalvåret har der ofte været endnu flere, hvilket også har resulteret i, at bilerne har holdt tæt.

Middelfart Kommune satte i sin tid lidt over 700.000 kroner af til projektet, som løbende har taget højde for idéer fra borgerne.

- Som borgmesteren nævner, så har I, der bor tættest på området været inddraget i processen med at drøfte ønsker og få planlagt hvad der skulle ske for området, efter vi fra politisk side havde afsat midler til, at området kunne forskønnes. Selvom det var et skønt område i forvejen, så var der alligevel lidt, der kunne gøres, lød det blandt andet fra Regitza Tilma (V), formand for Teknisk Udvalg, da hun holdt tale under indvielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce