Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nye tiltag i Hjerterdametouren: Cykling for alle

Der er flere nye tiltag i årets Hjerterdametour - blandt andet kan plejehjemsbeboerne i kommunen nu også deltage i løbet i rickshaws. Arkivfoto: René Johansen
Kæderne er endnu engang smurte, når Hjerterdametouren 2019 finder sted i august. I år er der flere nye tiltag - blandt andet "Cykling for alle", hvor plejehjemsbeboere får mulighed for at være med i løbet i rickshaws.
Annonce

Midtfyn: Hvad end du er rutineret rytter, kører på elcykel eller har arvet mormors gamle metalhest, er der gearet op til en hyggelig dag med sport og social samvær, når startskuddet til den sjette årlige Hjerterdametour lyder lørdag den 26. august.

- I 2012 blev Hjerterdametouren afholdt for første gang. Siden er cykelløbet vækstet år for år og i 2019 drømmer vi om over 700 deltagere, siger Conny Wahl, der er formand for løbet, i en pressemeddelelse.

- Vi er glade for den store opbakning, vi møder alle vegne fra - både fra deltagere, der kommer fra det ganske land, og fra vores sponsorer, der bidrager til, at vi kan arrangere et løb med goodiebag til alle, samt flotte lodtrækningspræmier, siger hun.

Hjerterdametouren er et motionscykelløb for kvinder i alle aldre og uanset hvilket niveau, den enkelte er på.

Således er der fem forskellige distancer at vælge imellem, og i år er der mulighed for at cykle 25, 50, 75 og 125 kilometer. Og så er der det helt nye tiltag, som kaldes "Cykling for alle" - det er en distance på 15 kilometer, hvor det forventes at specielt de, der ikke er vant til at cykle, melder sig på.

Startskuddet til den sjette årlige Hjerterdametour lyder lørdag 26. august. Arkivfoto: Lasse Hansen
Annonce

Plejehjemsbeboere med i rickshaws

Ifølge Conny Wahl er der desuden kommet et fint samarbejde i stand med Faaborg-Midtfyn Kommune med henblik på at få plejehjemsbeboere med i Hjerterdametourens nye 15 kilometer-rute.

Alle ni plejehjem i Faaborg-Midtfyn Kommune har derfor mulighed for at benytte en rickshaw, der er en cykel med passagersæder, hvor en cykelpilot kan have to beboere med på cyklen.

- Vi glæder os meget over at kunne favne endnu bredere end tidligere og håber, at det kan tiltrække endnu flere deltagere.

Annonce

Hjertevenlig kost

Hjerterdametouren har som noget nyt i år indgået et samarbejde med Liv i Stationen, hvor det er tanken, at der i løbet af foråret og forsommeren skal holdes forskellige temaforløb.

Næste temaforløb er 7. maj klokken 17.30 på stationen i Ringe. Temaforløbet handler om hjertevenlig kost og der vil også blive serveret hjertevenlig kost til arrangementet. Desuden kommer der indlæg ved en diætist.

Det koster 75 kroner at deltage og man kan tilmelde sig på Liv i Stationens Facebook-side, og hvis man ikke har adgang til Facebook, kan man tilmelde sig hos Conny Wahl på telefon: 40 78 37 37.

Hjerterdametouren blev afholdt første gang i 2012. Arkivfoto: Lasse Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce