Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nye tider for folk med læsebesvær: Få læst underteksterne op, når du er i Ringe Bio

Ringe Bio viser også danske film med undertekster,og alle undertekster kan du nu høre blive oplæst via en app på din smartphone. Billedet er fra indvendig renovering i 2016. Arkivfoto: Lasse Hansen

Ringe: Der er nye tider for folk med læsebesvær.

Det vil de opleve i biografen i Ringe.

I Ringe Bio er et nyt system, der hedder en SubReader, nu installeret.

- Den funktion gør det nemmere for personer med læsebesvær at få det fulde udbytte af film med undertekster. Så nu behøver ordblinde og læsesvage ikke længere at opgive at se udenlandske film i biografen, fordi de ikke kan nå at læse underteksterne.

Det fortæller Annette Andersen fra den foreningsdrevne biograf i en pressemeddelelse.

- Og SubReader fungerer på alle film med undertekster. Det gælder også danske film, som vi i Ringe Bio gerne viser med undertekster, fordi det giver hørehæmmede og døve mulighed for at følge med i dialogen i filmen. Vi har selvfølgelig også Teleslynge systemet installeret, fortsætter Annette Andersen.

Systemet virker via en app på ens telefon. Via den downloades til brugerens mobiltelefon, og med et par hovedtelefoner kan brugeren høre undertekster blive oplæst.

- Biografens personale vil være behjælpelig med at få systemet til at fungere, og en nærmere vejledning kan findes på ringebio.dk. Indkøbet af SubReader-systemet er blandt andet gjort muligt ved en donation på 12.000 kroner fra Lunde Brand, fortæller Annette Andersen. /SH

Annonce

Kontakt

Ringe Bio

Østergade 5

5750 Ringe

ringebio.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce