Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nye tider for folk med læsebesvær: Få læst underteksterne op, når du er i Ringe Bio

Ringe Bio viser også danske film med undertekster,og alle undertekster kan du nu høre blive oplæst via en app på din smartphone. Billedet er fra indvendig renovering i 2016. Arkivfoto: Lasse Hansen

Ringe: Der er nye tider for folk med læsebesvær.

Det vil de opleve i biografen i Ringe.

I Ringe Bio er et nyt system, der hedder en SubReader, nu installeret.

- Den funktion gør det nemmere for personer med læsebesvær at få det fulde udbytte af film med undertekster. Så nu behøver ordblinde og læsesvage ikke længere at opgive at se udenlandske film i biografen, fordi de ikke kan nå at læse underteksterne.

Det fortæller Annette Andersen fra den foreningsdrevne biograf i en pressemeddelelse.

- Og SubReader fungerer på alle film med undertekster. Det gælder også danske film, som vi i Ringe Bio gerne viser med undertekster, fordi det giver hørehæmmede og døve mulighed for at følge med i dialogen i filmen. Vi har selvfølgelig også Teleslynge systemet installeret, fortsætter Annette Andersen.

Systemet virker via en app på ens telefon. Via den downloades til brugerens mobiltelefon, og med et par hovedtelefoner kan brugeren høre undertekster blive oplæst.

- Biografens personale vil være behjælpelig med at få systemet til at fungere, og en nærmere vejledning kan findes på ringebio.dk. Indkøbet af SubReader-systemet er blandt andet gjort muligt ved en donation på 12.000 kroner fra Lunde Brand, fortæller Annette Andersen. /SH

Annonce

Kontakt

Ringe Bio

Østergade 5

5750 Ringe

ringebio.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];