Annonce
Sydfyn

Nye taxaer i byen: - Det bliver billigere at køre med os

Niels Erik Olsen, talsmand for taxafirmaet 4x27, ser frem til at servicere svendborgenserne. Arkivfoto: Ane Johansen
Der bliver kamp om taxakunderne, når firmaet 4x27 åbner i Svendborg mandag. Selskabet vil konkurrere på prisen og være et alternativ til Svendborg Taxa, der indtil nu har været det eneste selskab i byen.
Annonce

Svendborg: Svendborgenserne skal fremover vænne sig til synet af gule taxaer i gaderne, når det København-baserede taxaselskab 4x27 indtager byen fra mandag.

Det vil betyde mere konkurrence og lavere priser til taxakunderne fortæller talsmand for 4x27 på Fyn, Niels Erik Olsen.

- Vi synes godt, at der kunne komme lidt konkurrence hernede, og vi synes svendborgenserne skal have frit valg. Det vil blive væsentligt billigere at køre med os, siger Niels Erik Olsen, der har været vognmand i 32 år.

Firmaet vil have en fast starttakst på 27 kroner uanset tidspunkt på døgnet, og det uanset om man ringer efter dem eller stopper dem på gaden. Taxa Syd, der står får den nuværende taxakørsel i Svendborg, har en starttakst på 44 kroner i dagtimerne og 53 kroner om aftenen og i weekenden.

- Vi er i hele vores koncern blevet enige om at indføre landsdækkende takster. Det betyder, at man på Fyn vil opleve, at priserne falder ret meget og være billigere end Svendborg Taxa, siger talsmand Niels Erik Olsen.

Udover startgebyret vil kunder, der bestiller en taxa via telefon eller app også få 25 procent rabat på kilometertaksten. Planen er, at der til at starte med vil være fem til seks vogne i Svendborg, som kan justeres efter behov.

Annonce

Svendborg Taxa

Hos Svendborg Taxa, byder  formand Heinrich Sørensen det nye selskab velkommen.

- De er bare velkommen til at komme og køre. Det er et frit marked, siger han uden at ville udtale sig om, hvorvidt det nytilkomne taxaselskab kan konkurrere på priserne.

Hos 4x27 tror man på, at der er plads til et selskab mere.

- Vi tror, der er plads til et selskab mere, i hvert fald et der vil øge konkurrencen. Vi tror, at svendborgenserne vil tage imod at køre billigere, siger vognmand Niels Erik Olsen fra 4x27.


Vi synes der godt, at der kunne komme lidt konkurrence hernede, og vi synes Svendborgenserne skal have frit valg. Det vil blive væsentligt billigere at køre med os, siger

Niels Erik Olsen,talsmand for 4x27 på Fyn


Firmaet 4x27 har eksisteret siden 1927 i København og har i dag forretning mange steder i landet, blandt andet i Odense, hvor de startede med syv vognmænd og ti biler i 2017. I dag har de 30 biler i Odense.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce