Annonce
Erhverv

Nye talenter, nye miljøer og flere udlændinge

Der er vokseværk i den fynske it-branche, som i dag tæller 500 virksomheder og 5500 ansatte. 200 af firmaerne er opstået i årene 2015-2018. Det viser tal fra organisationen IT-branchen på Fyn, som også understreger, at der skal arbejdes på flere områder, hvis it-klyngen på Fyn skal fastholde sin udvikling i tæt konkurrence med Aarhus og København om de bedste hoveder og mest talentfulde iværksættere. Her er tre vigtige punkter.

Annonce

1. Flere fællesskaber

For at fastholde positionen skal der etableres endnu flere arbejdsfællesskaber end eksempelvis Coworking Plus og Cortex Park, som er blandt de mange kontorfællesskaber, der er skabt i Odense de senere år. Startup-miljøer er steder, hvor man kan spejle sig i andre, der allerede har succes og vist vejen, lyder det fra formand for IT-Branchen på Fyn, Claus Winther.

2. Kodning skal ud i skolerne

Det er ikke nok at tiltrække de gode kandidater fra virksomheder andre steder i landet. Fyn skal i endnu højere grad end i dag også satse på uddannelse, lyder det fra IT-Branchen på Fyn.

- For at få flere af de unge til at vælge IT-uddannelser, har vi bl.a. lanceret Coding Class, hvor 6. klasser kan tilmelde sig og få en it-underviser ud på skolen, der underviser eleverne, så de kan kode deres egne computerspil, siger Claus Winther fra brancheorganisationen.

Odense Kommune har som den eneste i landet valgt at rulle Coding Class ud i samtlige 6. klasser i kommunens skoler.

3. Tiltræk talenter fra udlandet

Mens vi både tiltrækker stærke kandidater fra resten af landet og gør, hvad vi kan for at uddanne nye talentfulde unge, så skal der også skrues op for at hente endnu flere udlændinge med de rette kompetencer til Fyn, lyder opfordringen fra IT-Branchen på Fyn.

Derfor er det også helt essentielt, at IT-Branchen i tæt samarbejde med it-virksomhederne hele tiden arbejder for at gøre det attraktivt for udenlandske specialister at arbejde hos fynske virksomheder.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce