Annonce
Erhverv

Nye talenter, nye miljøer og flere udlændinge

Der er vokseværk i den fynske it-branche, som i dag tæller 500 virksomheder og 5500 ansatte. 200 af firmaerne er opstået i årene 2015-2018. Det viser tal fra organisationen IT-branchen på Fyn, som også understreger, at der skal arbejdes på flere områder, hvis it-klyngen på Fyn skal fastholde sin udvikling i tæt konkurrence med Aarhus og København om de bedste hoveder og mest talentfulde iværksættere. Her er tre vigtige punkter.

Annonce

1. Flere fællesskaber

For at fastholde positionen skal der etableres endnu flere arbejdsfællesskaber end eksempelvis Coworking Plus og Cortex Park, som er blandt de mange kontorfællesskaber, der er skabt i Odense de senere år. Startup-miljøer er steder, hvor man kan spejle sig i andre, der allerede har succes og vist vejen, lyder det fra formand for IT-Branchen på Fyn, Claus Winther.

2. Kodning skal ud i skolerne

Det er ikke nok at tiltrække de gode kandidater fra virksomheder andre steder i landet. Fyn skal i endnu højere grad end i dag også satse på uddannelse, lyder det fra IT-Branchen på Fyn.

- For at få flere af de unge til at vælge IT-uddannelser, har vi bl.a. lanceret Coding Class, hvor 6. klasser kan tilmelde sig og få en it-underviser ud på skolen, der underviser eleverne, så de kan kode deres egne computerspil, siger Claus Winther fra brancheorganisationen.

Odense Kommune har som den eneste i landet valgt at rulle Coding Class ud i samtlige 6. klasser i kommunens skoler.

3. Tiltræk talenter fra udlandet

Mens vi både tiltrækker stærke kandidater fra resten af landet og gør, hvad vi kan for at uddanne nye talentfulde unge, så skal der også skrues op for at hente endnu flere udlændinge med de rette kompetencer til Fyn, lyder opfordringen fra IT-Branchen på Fyn.

Derfor er det også helt essentielt, at IT-Branchen i tæt samarbejde med it-virksomhederne hele tiden arbejder for at gøre det attraktivt for udenlandske specialister at arbejde hos fynske virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce