Annonce
Fyn

Nye tal for corona: Odense ligger fortsat med flest smittede på Fyn

Odense har stadig flest tilfælde af smittede med covid-19, viser tirsdagens tal fra Statens Serum Institut. Senere tirsdag ventes myndighederne at komme med strammere coronarestriktioner. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Med et incidenstal på 185,6 er Odense Kommune tirsdag stadig den kommune på Fyn med flest smittede pr. 100.000 indbyggere.
Annonce

Fyn: Odense Kommune er stadig den kommune på Fyn, som har flest antal smittede med covid-19 pr. 100.000 indbyggere.

Det fremgår af tirsdagens offentliggjorte tal fra Statens Serum Institut, som på landsplan har registreret1468 nye smittetilfælde inden for det seneste døgn.

Af de regionale tal fremgår det, at Odense Kommune ligger med et incidenstal på 185,6. Incidens er antallet af smittede med corona pr. 100.000 indbyggere.

På en andenplads følger Kerteminde Kommune med et incidenstal på 155,8.

For begge kommuners vedkommende følger det nogenlunde samme mønster som de seneste mange uger.

Ifølge Odense Universitetshospital er der tirsdag 23 indlagte patienter med covid-19. Taller var det samme mandag, og søndag var det 25.

Ser man på tallene på landsplan ligger Odense Kommune på en 22. plads, primært overgået af de mange kommuner omkring København, på Nordsjælland og den københavnske vestegn. Samsø og Holstebro blander sig dog også blandt de sjællandske kommuner med høje incidenstal.

I Odense er det stadig de 20-29-årige, som vejer tungest i statistikken efterfulgt af de 10-19-årige. Blandt andet er Abildgårdskolen i Odenseforstaden Vollsmose ramt af så mange tilfælde af smittede med covid-19, at den på anden uge holder helt lukket.

Ærø er fortsat den eneste kommune på Fyn, som holder sig under et incidenstal på 20, som er grænsen for, hvornår sundhedsmyndighederne holder særligt øje.I Odense er det stadig de 20-29-årige, som vejer tungest i statistikken efterfulgt af de 10-19-årige.

Fra artiklen
Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce