Annonce
Odense

Nye studerende er garanteret en midlertidig bolig i Odense

Odense Kommune har en tag over hovedet-garanti for de studerende, der starter på en uddannelse i byen, og som ikke har fundet en permanent bolig ved studiestart. I 2016 startede 24-årige Kenneth Heitmann sit studieliv i Odense med en midlertidig bolig i en barakby på Hestehaven. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Når nye studerende kommer til Odense for at læse, er de garanteret en midlertidig bolig i tre måneder. Det skyldes, at kommunen tilbyder en tag over hovedet-garanti.
Annonce

Odense: Er man én af de mange nye studerende, der skal starte på en uddannelse i Odense fra september, og har man ikke fundet en permanent bolig, har man mulighed for at benytte sig af kommunens tag over hovedet-garanti, som stiller en midlertidig bolig til rådighed i tre måneder.

For at kunne bruge tag over hovedet-garantien er der dog en række kriterier, man skal opfylde.

Først og fremmest skal man være optaget på en uddannelse i Odense, man skal være bosat uden for Odense Kommune, være mellem 18 og 30 år og være aktiv boligsøgende. Studerende fra medlemslandene i det europæiske økonomiske samarbejde (EØS) kan også benytte sig af garantien.

Har man allerede en lejekontrakt på en bolig, kan man benytte sig af garantien, hvis der er over en måned til, at man skal overtage boligen. Har man derimod en lejekontrakt, der er gældende fra mindre end en måned efter studiestart, kan man ikke længere benytte sig af garantien.

Annonce

Vandrehjem eller daginstitution

Den midlertidige bolig, man bliver tilbudt, kan ligge i hele kommunen og vil typisk være beskeden og ikke istandsat. Det kan for eksempel være et vandrehjem eller en nedlagt daginstitution, hvor man kommer til at bo på sovesale med andre personer af samme køn. Her vil der være fælles køkken, toilet og bad, ligesom man ikke kan forvente, at der vil være internetadgang og antennestik.

Da der er tale om et midlertidigt lejemål, indgår man en husvildekontrakt, som indebærer, at man skal fraflytte, når man finder en permanent bolig.

Annonce

Fald i antal ansøgere

Tag over hovedet-garantien i Odense Kommune har eksisteret siden starten af 00’erne. Med årene er antallet af studerende, der har haft behov for at benytte sig af garantien, faldet. I 2019 var der således kun 58, der havde brug for at benytte sig af garantien, mens tallet i 2018 var 111 studerende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Milioner på vej: Rahbæk Juel lover penge til både velfærd og vedligehold

Annonce