Annonce
Middelfart

Nye skraldespande skal løse problem med svinende måger: En coronarelateret kombination har forværret problemet i år

Sådan så det ud ved Kulturøen søndag aften. Privatfoto
En kombination af faktorer medvirker til, at det er specielt slemt med svinende måger i Middelfart lige nu, mener vejformand Lars Holmberg Frandsen.

Middelfart: Søndag aften lå der skrald spredt ud over pladsen foran Kulturøen. Ved siden af sad de skyldige. Det var nemlig måger, der var gået i krig med at rode skraldespandene på pladsen igennem for mad.

En borger filmede ravagen og lagde det op i Facebook-gruppen "Middelfart", hvor flere lokale kommenterede problemet med mågerne.

Blandt andre også vejformand ved Middelfart Kommune Lars Holmberg Frandsen, der kunne meddelele, at kommunen har nye skraldespande på vej.

Annonce

Allerede i februar bestilte han de nye skraldespande, der er af samme type som dem på Nytorv. Det gjorde han, fordi man har forudset problemet, der ikke er nyt, fortæller vejformanden til Fyens Stiftstidende. Men det har altså først været muligt at få dem leveret i midten af denne uge, hvorefter de sættes op med det samme, lyder det fra Lars Holmberg Frandsen.


Det, der er galt, er, at ingen restauranter har åbent. Det vil sige, at alt er takeaway, og så har du jo masser af affald.

Lars Holmberg Frandsen, vejformand, Middelfart Kommune


De er med deres 75 liter noget større end de nuværende foran Kulturøen, og det mener Lars Holmberg Frandsen kan løse problemet, der opstår ved overfyldte skraldespande.

Ifølge vejformanden er der en række coronarelaterede faktorer på spil, der har forværret mågeproblemet dette forår.

Flere måger og mere skrald

For det første er der langt mere skrald, fordi vi er mere ude - særligt nu, hvor vejret har været godt, mener Lars Holmberg Frandsen.

- Det, der er galt, er, at ingen restauranter har åbent. Det vil sige, at alt er takeaway, og så har du jo masser af affald, siger han og nævner, det er et problem i hele kommunen, som man har forsøgt at afhjælpe ved hyppigere tømning.

- Det er ligemeget, hvor meget du tømmer dem. De bliver fyldt, siger han.

Lars Holmberg Frandsen fortæller, at skraldespandene ved Kulturøen bliver tømt hver dag pånær søndag, da det er meget omkostningstungt at tømme i weekenderne. Der bliver dog også tømt om søndagen i højsæsonen om sommeren.

Vejformanden mener også, at nedlukningen sidste år har haft betydning for mågebestanden.

- Det forventes, at vi har mange flere måger, end der plejer at være, for de er ikke reguleret sidste år på grund af corona. De er ikke blevet reguleret ude ved virksomhederne, fordi de har haft lukket, siger Lars Holmberg Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce