Annonce
Odense

Nye skilte og et stærkt fællesskab skal få Korup på lystavlen

Marlene Dyrelund Gemmer er én blandt mange, som arbejder for at gøre Korup til mere end en by, man kører igennem. Hun mener, at byen er for anonym i dag. Foto: Christian Nordholt
Lokale ildsjæle arbejder for at skabe en stærkere identitet omkring Odense-forstaden Korup. Nye byskilte skal fortælle borgere og besøgende, at Korup blomstrer.
Annonce

Der er natur i overflod, der er en skole og daginstitutioner til børnene, gode indkøbsmuligheder og et rigt foreningsliv med et væld af aktiviteter til folk i alle aldre.

Men trods de oplagte salgsargumenter for områdets ejendomsmæglere hører Korup alligevel til blandt de mere anonyme og ukendte forstæder til Odense.

Sådan lyder vurderingen fra 55-årige Marlene Dyrelund Gemmer, der i en årrække har været formand for lokalrådet.

- Korup har udmærket sig ved at være en lidt søvnig forstad, som mange bare drøner igennem. Det forsøger vi at lave om på. Korup har brug for at have en stærkere identitet, siger Marlene Gemmer, der er født og opvokset i Korup og vendte tilbage til sin fødeby, da det var tid til at slå rod med familien i 1990.

Hun trådte ind i lokalrådet på opfordring fra det tidligere folketingsmedlem Alfred Hansen, der gennem en utrættelig indsats var medvirkende til, at Odense Kommune valgte at bruge 30 millioner kroner på det nye kultur- og idrætscenter, der stod færdig i 2013.

- Man får ikke noget foræret. Hvis ikke man selv gør noget, får man ikke noget, sagde den nu afdøde Alfred Hansen i forbindelse med indvielsen.

Og den opfordring har Marlene Gemmer taget seriøst.

- Da vi fik kulturcentret, kom der lige pludseligt en bevågenhed omkring Korup, som vi ikke havde oplevet før. Den effekt forsøger vi at arbejde videre med, siger hun.

Selvom kulturcentret blev en tiltrængt succeshistorie fra Korup, er der nemlig stadig behov for at gøre opmærksom på Korup, mener Marlene Gemmer, der peger på, at tidligere års historier om elevflugt og dårlig ledelse på Korup Skole har fyldt for meget:

- Man hører ofte om Dalum eller den positive udvikling i Bolbro, mens Korup har været mere anonym udover historierne om problemerne på skolen, der er blevet løst i dag. Vi skal være bedre til at gøre opmærksom på os selv.

Fra Korup til Allesø

Fredag går turen fra Korup Kultur- & Idrætscenter til Allesøhallen, der under besættelsen fungerede som hangar for tyskerne.

I Allesøhallen kan du møde journalisterne Jonas Ancher Nyeng og Mille Tindal Thomsen i tidsrummet mellem klokken 10 og 15.

Adressen er Søhusvej 255, 5270 Odense N.

Annonce

Korup blomstrer

Det store spørgsmål har altså været, hvordan man skaber en ny fortælling om Korup, som de lidt over 4600 indbyggere kan være fælles om.

Svaret er blevet projektet Korup Blomstrer, som tager udgangspunkt i de tidligere løg-gartnerier, der lå i og omkring Korup.

”Vi ønsker, at Korup skal blive et lokalområde, der positivt lægges mærke til, et lokalområde der blomstrer af energi og livsglæde, og hvor borgerne er med til at skabe dette miljø og værne om det”, skriver styregruppen bag projektet, der er sat sammen af repræsentanter fra en række foreninger i Korup.

Projektet har allerede fået sat de første initiativer i gang. I både 2018 og 2019 har man nemlig nydt godt af den kommunale bydelspulje, hvor borgerne i udvalgte forstæder får lov at komme med forslag og stemme om, hvordan pengene skal bruges.

Annonce

Byskilte med signalværdi

Korup har de seneste to år fået 200.000 kroner fra puljen. Sidste år gik omkring halvdelen af pengene til nye byskilte, som bliver dekoreret med blomster og teksten ”Korup Blomstrer” i stedet for de traditionelle byskilte med bynavn og en silhuet af bygninger.

- Det skal simpelthen være med til at skabe Korups identitet og skabe en stolthed over området. Det skal gerne være sådan, at man efterhånden genkender løgblomsten og associerer den med Korup, siger Marlene Gemmer, der også håber, at der i fremtiden vil blive skabt et stærkere samarbejde med det lokale erhvervsliv.

Hvis alt går vel, vil byskiltene blive sat op i løbet af et par måneder.

Udover byskiltene er der givet penge til en legeplads, pilehytter og et nyt haveanlæg i Korup.

Hvordan Korup skal blomstre videre, bliver afgjort den 30. november, når borgerne igen skal stemme om, hvordan årets pulje på 200.000 kroner skal fordeles.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Millionhuse i Kerteminde: Sælger luksus-huse på Nordre Havnekaj - uden at eje grundene

Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Annonce