Annonce
Middelfart

Nye rock-millioner på vej til MG & BK

MG&BK’s bestyrelsesformand Claus Hansen er dybt engageret i arbejdet omkring folkefesten Rock Under Broen. En del af festivalens overskud lander i boldklubbens pengekasse og er dermed med til at støtte talentudvikling og forbedre klubbens banefaciliteter. Som tak stiller klubben hvert år med en stribe frivillige til oprydning o.m.a. Foto: Peter Leth-Larsen
Årets koncert var en økonomisk succes allerede inden den første akkord blev slået an, og dermed er Rock Under Broen for alvor tilbage ved fordums styrke. To millioner kroner er på vej til fodboldklubben MG & BK, der anslåes at have hentet mindst 25 millioner kroner siden begyndelsen for 30 år siden. Største bekymring for den rutinerede bestyrelse handler om, hvem der skal overtage ledelsen, når den tid kommer.

Middelfart: Succesen var sikker allerede lang tid før, Minds of 99 gik på scenen som de første ved årets Rock Under Broen.

Med udsolgt af billetter, 20.000 mennesker på pladsen og en forudbestilling af drikkevarer for en halv million kroner turde MG & BK-formand Claus Hansen godt lægge hovedet på blokken og tro på et kontant overskud på to millioner kroner til klubkassen, når alt er gjort op.

Et svimlende beløb for en normal fodboldklub.

Men Rock Under Broen betyder, at MG & BK ikke er nogen normal fodboldklub.

Claus Hansen anslår, at klubben gennem årene har kunnet sætte mindst 25 millioner kroner på kontoen med venlig hilsen fra den store fest under Den ny Lillebæltsbro.

Penge, der betyder, at klubben i dag har to kunstgræsbaner, et klubhus med alle tænkelige faciliteter og i øvrigt to lønnede medarbejdere.

- Det er vist ikke alle foreninger på vores størrelse, der kan have to ansatte til at klare dagligdagen, siger Claus Hansen.

Annonce

Kan ikke drifte på kontingenter

Men selv om det i år var 31. gang, der blev holdt Rock Under Broen, så er overskuddet ikke nogen selvfølge. For fire år siden gik rockfesten konkurs. Det skete i en periode, hvor nogle af de mest rutinerede kræfter havde sluppet ansvaret. - Vi troede, at det var forsvarligt at give slip. Men det viste sig, at det var det ikke. Vi havde et setup, der virkede, og det var meget mærkeligt, at alt pludselig skulle laves om, siger Claus Hansen.

Sammen med rockformand Bent Frandsen, musikbooker Peter Zederkof og bestyrelsesmedlem Vagn Ove Hansen vendte han tilbage for at genrejse arrangementet. - Vi kom med en blanding af knowhow og netværk. Vi ringede rundt til leverandørerne og sagde som det var, at vi ikke kunne betale noget på forhånd, for vi havde ingen penge. De valgte at tro på os, og det første år lavede vi små 200.000 kroner i overskud på 6.200 betalende gæster, fortæller Claus Hansen.

Sidste år var festivalen økonomis helt på fode igen med 16.000 gæster.

Og i år er succes altså endnu større. - Og vi gør det i konkurrence med en Phil Collins-koncert og Nortside-festival samme dag. Det er ret vildt. Derfor tør jeg også godt sige, at nu har vi ramt niveauet igen, siger han.

Og Claus Hansen lægger ikke skjul på, at der er brug for pengene. - Det er stort set ikke muligt at drive en større forening i dag på kontingenter og kommunale tilskud alene. Der skal noget andet til, og der kan vi som forening bare tilbyde en vare, der er lidt bedre, siger han.

Ikke så lige til at vende tilbage

Men selv om det lyder nærmest som om, de ”gamle drenge” med et snuptag har genrejst Rock Under Broen, så lægger Claus Hansen ikke skjul på, at så let har det langtfra været. Bent, Vagn Ove og jeg vil meget hellere lave enkelt-koncerter. Det kan vi gøre med nogle få møder og få tingene på plads. Rock Under Broen er jo et meget større setup, og det har været hårdt at vende tilbage, siger Claus Hansen.

Og lægger ikke skjul på, at han er bekymret for et generationsskifte blandt arrangørerne. - Nu har vi én gang set, hvad der skete, da vi trak os, og det sidder altså i os. Vi vil meget gerne give opgaven videre til nye kræfter, men lige nu kan vi ikke helt få øje på, hvem der skal tage over. Det må jeg helt ærligt sige. Og det er bekymrende, siger MG & BK-formanden.

Og så længe den gamle garde jonglerer med så store overskud, så er der næppe heller nogen, der har særlig stor lyst til, at andre skal tage over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce