Annonce
Nordfyn

Nye regler: Nu kan Ketty og Bendt alligevel får deres terrasse

Ketty Rindahl og Bendt Jensen ville have overdækket terrassen, men var tæt på at droppe planerne, da det ville koste 20.000 - 25.000 kroner ekstra. Foto: Thomas Gregersen
Ægteparret Ketty Rindahl og Bendt Jensen fra Søndersø fik et chok, da de fik at vide, at en enkel overdækning af deres terrasse krævede en brandteknisk rapport til mellem 20.000 og 25.000 kroner. Nu bliver reglerne ændret igen.
Annonce

Søndersø: Fra 1. januar i år trådte et sæt nye regler i kraft, der betød, at i forbindelse med selv helt små byggeprojekter fremover skulle der udarbejdes en brandklassificering af en certificeret brandrådgiver. Prisen for sådan en rapport ligger på mellem 15.000 og 20.000 kroner plus moms.

Det krav kom noget bag på ægteparret Ketty Rindahl og Bendt Jensen på henholdsvis 87 og 84 år.

- Vi var på besøg hos en af naboerne, hvor vi sad og hyggede os på hans overdækkede terrasse til langt ud på aftenen. Sådan en kunne vi jo også godt tænke os at få bygget. Vi bruger vores terrasse rigtigt meget og med en overdækning kunne vi få endnu mere glæde af den, når nu vi ikke kan komme ud og rejse i år, fortæller 87-årige Ketty Rindahl.

Parret ønskede ikke at opføre en udestue, men blot en simpel overdækning båret af to stolper.

Derfor fik parret også et chok, da de hørte prisen på en brandcertificering.

- Tømreren gav et tilbud på 30.000 kroner, så da det lige pludselig blev næsten dobbelt så dyrt var vi ved at droppe tanken, fortæller Ketty Rindahl.

Annonce

Styrelse har lyttet

En anden rækkehusbeboer fik samme krav i forbindelse med byggeriet af en mindre voliere til fugle.

Hidtil har det været sådan, at hvis der var opført mere end 600 kvadratmeter bygning på den samme matrikel, så udløste det krav om brug af en certificeret brandrådgiver.

Fra første juli vil det være størrelsen på den enkelte bolig eller for eksempel sammenbyggede rækkehuse, der ikke må være større end 600 kvadratmeter.

Hos Nordfyns Kommune er plan- og kulturchef Åse Nielsen glad for, at den sunde fornuft har sejret.

- De nye regler  var fuldstændig skævt, og vi har fra Nordfyns Kommune flere gange påpeget det over for Trafik-, Bygge- og boligstyrelsen. Så det er godt, styrelsen har lyttet, siger Åse Nielsen.

Kommunen er myndighed på disse byggesager og har drøftet kravene med Beredskab Fyn.

På Løkkehøj i Søndersø er Ketty Rindahl og Bendt Jensen glade for, at de nu alligevel kan få overdækket en del af terrassen. Så længe de først går i gang efter 1. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce