Annonce
Odense

Nye problemer for konkursramt advokat: Advokatnævn giver bøde til Ole Maare

Advokatnævnet mener, at Ole Maare har gjort sig skyldig i en grov tilsidesættelse af reglerne for god advokatskik, fordi han i en periode på to måneder ikke har været dækket af en ansvarsforsikring. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Ole Maare har fået en bøde på 20.000 kroner fra Advokatnævnet, fordi han i en periode i efteråret 2019 ikke var ansvarsforsikret som advokat. I dag er han ramt af personlig konkurs og har deponeret sin advokatbeskikkelse.

Odense: Den nu tidligere advokat Ole Maare er igen havnet med en sag, som han helt sikkert gerne ville have været foruden.

Advokatnævnet har således pålagt Ole Maare at betale en bøde på 20.000 kroner, fordi han i en periode på to måneder ikke har været ansvarsforsikret som advokat.

Ifølge Advokatnævnet er ansvarsforsikringen et helt grundlæggende vilkår for advokater, fordi det beskytter advokatens klienter imod tab i forbindelse med fejl eller forsømmelser fra advokaten.

Advokatnævnet peger derfor på, at der er tale om en grov overtrædelse af reglerne for god advokatskik.

”Ole Maare har fra den 2. september 2019 til den 31. oktober 2019 været beskikket som advokat uden at have tegnet ansvarsforsikring og stillet garanti, hvilket betragtes som en grov tilsidesættelse af god advokatskik”, skriver Advokatnævnet i afgørelsen, der er dateret 25. september og offentliggjort den 11. november.

Annonce

Rod i konkursland

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ole Maare til bøden fra Advokatnævnet.


Overholdelse af reglerne om ansvarsforsikring og garanti er en grundlæggende forudsætning for at drive advokatvirksomhed på forsvarlig vis og er af afgørende betydning for en advokats klients muligheder for at undgå økonomisk tab ved advokatens eventuelle fejl og forsømmelser.

Advokatnævnet i kendelse af 25. september


Af sagsfremstillingen fremgår det, at han til nævnet har forklaret den manglende forsikring med rod og fejl, da hans advokatfirma – Maare Advokatanpartsselskab – gik konkurs sidst i august 2019 og han i stedet begyndte at arbejde i regi af det dengang nystiftede firma Advokatanpartsselskabet Maare.

”Den 4. november 2019 blev Ole Maare gjort opmærksom på, at konkursboet havde opsagt ansvarsforsikringen, uden at meddele de øvrige forsikrede om opsigelsen. Forsikringsselskabet havde heller ikke givet nogen meddelelse om ophør til Ole Maare”, skriver Advokatnævnet, der dog ikke accepterer den forklaring:

”Det af Ole Maare oplyste omkring årsagen til den manglende ansvarsforsikring og garanti samt udfordringer med at finde en løsning herpå, kan ikke føre til en ændret vurdering, idet nævnet herved har lagt afgørende vægt på, at Ole Maare i perioden havde beskikkelse som advokat og dermed var underlagt de regler, der gælder for advokater”, skriver nævnet.

Annonce

Møgsag efter møgsag

Bøden til 80-årige Ole Maare er blot den seneste møgsag, som han har måttet forholde sig til inden for den seneste tid.

For lidt over et år siden afdækkede Fyens Stiftstidende blandt andet, hvordan Ole Maare bestred en dobbeltrolle i en odenseansk velgørenhedsfond, der gjorde det muligt for ham at tage sig ualmindeligt godt betalt for at administrere fonden. I dag skylder han fortsat fonden omkring 288.000 kroner.

Siden har han kæmpet med flere konkurssager – ikke mindst hans egen personlige konkurs, som Kammeradvokaten har rejst på baggrund af en stor skattegæld på flere millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Én anholdt under corona-demo i Odense

Faaborg-Midtfyn

Mød hovedarkitekten live: Få svar på dine spørgsmål om de store planer for Torvet i Ringe

Erhverv

Yes, butikkerne er åbne igen!: Dorte købte farvepatroner, politikere på kjole- og buksejagt og Martin skal uddele mange krammere

Annonce