Annonce
Erhverv

Nye priser til fynsk robotvirksomhed: Blue Ocean Robotics spås mulighed at blive milliardforretning - i dollars

Desinfektionsrobotten fra UVD Robots sælges i dag til flere end 60 lande og har virkelig fået medvind under coronapandemien. Foto: Blue Ocean Robotics
Den fynske robotvirksomhed nævnes som en mulig milliardvirksomhed i fremtiden, og Blue Ocean har desuden fået en pris for sin desinfektionsrobot, som er udviklet i datterselskabet UVD Robots.
Annonce

Odense: De er efterhånden vant til det hos Blue Ocean Robotics - til at få hæder og rosende omtale for deres produkter. Aktuelt er der landet endnu to anerkendelser af robotvirksomhedens anstrengelser.

Blue Ocean er udnævnt som såkaldt "Soonicorn" - en videreudvikling af betegnelsen "unicorn", som er defineret som iværksætterselskaber med en milliardværdi i dollars. En ny screening, foretaget af det internationale analysehus Tracxn, blandt Danmarks 2500 teknologi-iværksættere hæfter betegnelsen Soonicorn på Blue Ocean.

Desuden modtager Blue Ocean også en anden international anerkendelse i form af prisen for "Best covid-19 Response" - altså bedste svar på covid-19.

Den pris er fra Verdict Medical Devices og er møntet på UVD Robots, som har udviklet en desinfektionsrobot, der sælges i flere end 60 lande og virkelig har fået medvind under coronapandemien, fordi den kan bruges mange steder, bl.a. på hospitaler, hoteller, lufthavne, skoler og virksomheder.

Claus Risager, adm. direktør i Blue Ocean Robotics, med det synlige bevis på, at virksomheden er udnævnt til at være medlem af "Soonicorn"-klubben. Sidste år vandt Blue Ocean i kategorien "Minicorn." Foto: Blue Ocean Robotics

- Den slags priser er ikke bare endnu en statuette på hylden. Det er en glædelig cadeau til vore medarbejdere og det hjerteblod, de lægger i at skabe innovation, udvikling og kommerciel succes, siger adm. direktør i Blue Ocean, Claus Risager.

Det fynske firma fra 2012 har modtaget flere end 20 priser på de ni år.

Annonce

Kendte investorer er med

Flere kendte erhvervsfolk har investeret i Blue Ocean Robotics, blandt andre den lokale erhvervsmand Niels Thorborg og den kendte investor Lars Tvede.

Sidstnævnte er meget imponeret over udviklingen i Blue Ocean.

- Firmaet udvikler sig med rivende hast og har en gigantisk mulighed fremover. I mine øjne er det en klar kandidat til at blive en unicorn, altså over en milliard dollars værd. Og Blue Ocean yder et væsentligt bidrag til at udvikle robotklyngen i Odense, siger Lars Tvede, der som investor er meget optaget af at spotte supertrends.

Forretningsmodellen i Blue Ocean Robotics er at udskille de enkelte projekter i selvstændige selskaber, som så - hvis de får succes - kan sælges, hvis det skønnes fornuftigt.


Firmaet udvikler sig med rivende hast og har en gigantisk mulighed fremover.

Lars Tvede, investor i Blue Ocean Robotics


UVD Robots med desinfektionsrobotten er foreløbig det mest kendte. Andre selskaber er GoBe Robots, PTR Robots og Beam Robots.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce