Annonce
Sydfyn

Nye plejeboliger i Svendborg: Udvalg er fortsat uenige om placeringen

Plejecenter Caroline Amalielund skal lukke. Det har været med til at skabe behovet for nye plejeboliger i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Efter møde i Social- og Sundhedsudvalget står det klart, at Venstre og Enhedslisten fastholder ønske om at placere nye plejeboliger i Tved. Udvalgsformand Hanne Klit (S) ærgrer sig over, at man ikke holder fast i den oprindelig plan om at bygge i den vestlige del af Svendborg.

Svendborg: Det var et vælgermøde i Tved kort før valget, der skabte røre i det hele. Eller faktisk bare et enkelt spørgsmål fra en borger. Hvorfor havde politikerne ikke overvejet at lægge plejeboliger i Tved, blev der spurgt.

Før det spørgsmål faldt, var der lagt op til, at størstedelen af de 67 plejeboliger, der bliver behov for i Svendborg Kommune frem mod 2026, skulle ligge i den vestlige del af byen og kommunen. Det var der enighed om i Social- og Sundhedsudvalget. Lige indtil vælgermødet.

Siden har Venstre og Enhedslisten ønsket, at der skal etableres plejeboliger i Tved. Og det ønske fastholdt de to partier på mandagens ekstraordinære møde i Social- og Sundhedsudvalget med netop det på dagsordenen. Radikale Venstre foreslog på samme møde, at man udbygger plejecentret i Ollerup med 12 pladser og bygger et nyt plejecenter med 36 pladser et sted i kommunen, som partiet endnu ikke har sat geografi på.

Annonce

Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at vi ikke er enige om det her, for det er en rigtig god sag at få bygget et nyt, demensvenligt, tidssvarende plejecenter til vores ældre borgere.

Hanne Klit (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget

Om Radikale Venstres forslag mener Hanne Klit (S), der er formand for udvalget, at det slet ikke står mål med behovet for plejeboliger i fremtiden. Og Venstres og Enhedslistens pegen på Tved er hun også lidt uforstående over for.

- Vi har arbejdet med det her i næsten to år. Og sagen er altså veldokumenteret. Der har været nedsat en arbejdsgruppe, der peger på, at det er i den vestlige del af byen og kommunen, at vi er underforsynet med plejehjemspladser, og vi synes, det her er en oplagt mulighed for at udligne den skævvridning, siger Hanne Klit.

Nye plejeboliger i Svendborg

Frem mod 2026 stiger behovet for plejeboliger. Det er blandt andet fordi vi bliver flere ældre, men der skal også findes erstatningsboliger for det snart lukkede plejehjem Caroline Amalielund, hvor der ikke fremover skal bo ældre på grund af brandfare.

Der skal henover årene frem mod 2026 laves 55 nye plejeboliger på grund af demografien. Og antallet af erstatningsboliger for Caroline Amalielund er 22. Alt i alt skal Svendborg Kommune altså have 77 ekstra plejeboliger. Men der er truffet beslutning om, at de 10 støtteboliger i Demensbyen, Bryggerlunden, overgår til ældreområdet. Dermed er behovet for udvidelse af plejeboliger altså på 67 boliger frem mod 2026.

Der er på budgetforliget 2022-2025 samlet set afsat 41.350.000 kroner på anlægsbudgettet.

En arbejdsgruppe, styregruppe og faggruppe med folk fra blandt andet Ældreområdet, Plan og Udvikling, CETS, Byg, Natur og Miljø og Økonomi har kigget på sagen.

Uenigheden ærgrer formanden.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at vi ikke er enige om det her, for det er en rigtig god sag at få bygget et nyt, demensvenligt, tidssvarende plejecenter til vores ældre borgere, så vi kan imødegå de demografiske udfordringer, der er. Så jeg håber da, at vi får en god proces ud af det, for det er en rigtig god sag, siger hun og oplyser, at udvalget enedes om, at mulighederne for at etablere seniorbofællesskaber i Tved og Tankefuld skal undersøges.

Sagen skal nu behandles i først Teknik- og Erhvervsudvalget og derefter i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

De mødtes til et fynsk bondebal for et helt liv siden: Else og Verner har været gift i 65 år - her er deres opskrift

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Odense

Nu har bilisterne lært det: Bøder for 25 millioner har sænket farten på Odense-strækning

Sport For abonnenter

Danskerklubben Brentford kan også have et kommercielt motiv - London-klubben har flere motiver til at hente Christian Eriksen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Erhverv For abonnenter

Konkursen slog grundlæggeren af Munkebo Mikrobryg ud: - Men en dag rejste jeg mig op og gik

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Odense

Fjernvarmekunder kan roligt skrue op for radiatoren: Trods milliardinvestering i CO2-fangst vil Fjernvarme Fyn holde prisen

Faaborg-Midtfyn

45 efterskoleelever smittet, og ski-tur udsat: - Det er et lille Wuhan her hos os

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Nyborg For abonnenter

Sælger overfaldt biografdirektør med kniv: Efter medieomtale dukkede Marilyn Monroe figuren pludselig op

Kerteminde For abonnenter

Der gik 15 år før folk fik øjnene op for Flemmings opfindelse: Efter ny lov bliver han kimet ned

Odense

- Det lyder som science fiction, men det er et eventyr: Minister satser på klimaløsning fra Fyn

Annonce