Annonce
Erhverv

Nye optagelser: Gyldensteen Gods er gået til filmen

Filmselskabet Zentropa er rykket ind på Gyldensteen Gods for at optage scener til ny dansk film.

Kameraer snurrer på det nordfynske gods, hvor flere scener til en ny dansk spillefilm skal i kassen.

Et større crew fra filmselskabet Zentropa er rykket til Nordfyn. Og i de kommende par uger gælder det om at få flere sekvenser i kassen til en spillefilm med arbejdstitlen "Der kom en dag".

Nogle scener optages på marken foran Gyldensteen Slot med et markant vandtårn som kulisse og en masse drenge i blåt arbejdstøj.

Efter hvad Fyens Stiftstidende erfarer, rykker skuespillere og filmhold i næste uge ind i slottets gård for at filme flere scener til den kommende danske film.

FilmFyns direktør, Bo Damgaard, kan bekræfte, at der er filmoptagelser i gang på Gyldensteen Gods - men er i øvrigt fåmælt om filmen.

- FilmFyn har investeret i filmen, der foregår i en af vores ejerkommuner. Der vil også være optagelser andre steder på Fyn i løbet af de næste syv uger. Mere kan jeg ikke sige for nuværende, siger Bo Damgaard.

Når filmholdet forlader Nordfyn omkring påske, skal det videre til studierne hos FilmFyn på Fjellebroen og på lokationer i Assens.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce