Annonce
Odense

Nye job i Miljøstyrelsen sendte Malte Hoffgaards karriere i ny retning

Malte Hoffgaard er AC fuldmægtig i Miljøstyrelsen og flyttet til Odense sammen med sin familie i den forbindelse.
Malte Hoffgaard gik all in og flyttede med familien til Odense, da han fik arbejde i Miljøstyrelsen. Byen har en tilpas størrelse og masser af grønne områder, og det passer den unge familie godt, fortæller han.
Annonce

Jublen var stor i Odense, da meddelelsen om, at Miljøstyrelsens hovedsæde med omkring 440 årsværk skulle flytte til Odense som en del af den store plan Bedre Balance, der flyttede omkring 8000 statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen i 2015 og 2018.

Miljøstyrelsen måtte i den forbindelse sige farvel til over halvdelen af de medarbejde, der skulle flytte, og i december 2018 - knap et år efter beslutningen blev truffet - havde styrelsen rekrutteret 274 nye medarbejdere, der nu skulle arbejde med udgangspunkt i Odense. Siden er mange flere nye ansigter kommet til, og ud af de omkring 600 medarbejdere i hovedsædet er omkring 400 i dag ansættelser, der er sket efter udflytningen.

En af de nyansatte i 2018 var Malte Hoffgaard, der er uddannet i statskundskab ved Aarhus Universitet, og som ved sin ansættelse i Miljøstyrelsen arbejdede i Aarhus Kommune.

For ham betød udflytningen af statslige arbejdspladser til Odense chancen for at få et spændende job i staten og samtidig bo i provinsen.

Mange af hans studiekammerater fra Aarhus rykkede efter studierne til København for at få et job i centraladministrationen, som mange nyuddannede i statskundskab ønsker, men hverken Malte Hoffgaard eller hans kone, der er læge, ønskede at slå sig ned i hovedstaden.

I november 2018 begyndte Malte Hoffgaard i jobbet som fuldmægtig i Miljøstyrelsens direktionssekretariat, og i april året efter flyttede den lille familie, der også tæller en søn på to år, ind i den nyindkøbt villa på Åløkkevænget i Odense.

- Vi tog chancen og gik all in på Odense. Vi boede på det tidspunkt i Vejle som en slags mellemstation, mens min kone havde en turnusstilling i Esbjerg, og besøgte Odense for at se, om det var noget for os. Og det var den. Vi synes, Odense overraskede positivt med de mange grønne områder. Her kunne vi få et dejligt sted at bo ved skoven og samtidig være i gåafstand fra centrum. Det er ret unikt, synes vi, fortæller Malte Hoffgaard, der for tiden særligt kan nyde hjemmet i grønne omgivelser, fordi han - ligesom de fleste andre medarbejdere Miljøstyrelsen - arbejder hjemmefra.

Når tiden er til det kan han tage en lang løbetur langs Stavis Å, men også byen trækker.

- Byen har en god størrelse. Man kan mærke, at det er en universitetsby med masser af liv og kulturtilbud og med højt til loftet. Her er noget diversitet, og det kan vi godt lide, nævner Malte Hoffgaard.


Der er stadig mange, der pendler ind fra København, men jeg mærker ingen bitterhed over det. Dem, der kunne se sig selv i det, er blevet, og andre har fundet nye job, siger han.

Malte Hoffgaard, fuldmægtig i Miljøstyrelsen


Annonce

Midt i landet

Hans kone fik efter sin turnus job på OUH, og Odense er nu for alvor blevet familiens base, og de har oplevet, at der er flere fordele ved at bo midt i landet. Særligt når man har familie på begge sider af bælterne.

Jobbet i Miljøstyrelsen er Malte Hoffgaard også glad for, og han mærker ikke noget til, at den store arbejdsplads for relativt nylig er flyttet fra København.

- Der er stadig mange, der pendler ind fra København, men jeg mærker ingen bitterhed over det. Dem, der kunne se sig selv i det, er blevet, og andre har fundet nye job, siger han.

Han ønsker ikke at forholde sig til det politiske i udflytningen af statslige arbejdspladser, men kan blot konstatere, at han personligt har haft glæde af det.

- For mig har det betydet, at jeg har fået mulighed for at få et af de spændende job i centraladministrationen, der sædvanligvis ligger i København. Hvis styrelsen ikke var flyttet, havde jeg ikke haft den mulighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Kaotisk dødskryds: Stadig ingen plan

Annonce