Annonce
Nyborg

Nye haller skyder op

Industriområdet Lindholm i Nyborg. Foto: Michael Bager
Havnen på Lindholm bliver en byggeplads den kommende tid. Elysium bygger en helt ny fabrik, og havnen vil selv opføre nye haller.

Nyborg: Havnen på Lindholm kommer til at skifte udseende den kommende tid.

Først og fremmest fordi virksomheden Elysium vil bygge en helt ny fabrik til 300 millioner kroner på havnen. Fabrikken skal omdanne gamle bildæk til varme og det værdifulde stof carbon black, og den skal være klar til at modtage de første dæk allerede i 2021.

Men ADP - selskabet, der ejer havnen på Lindholm - regner også selv med at få brug for håndværkere og entreprenører den kommende tid. Dels skal ADP bygge en hal, som skal lejes ud til Elysium, og dels overvejer man at se grundigt på havnens store haller. De stammer fra dengang konsortiet ESG byggede Vestbroen på en gigantisk støberibrik, der dengang fyldte hele Lindholm.

- Vi er i tænkeboks endnu, men vi overvejer at bygge måske to nye haller på havnen som kan udlejes som lager til og dermed øge vores oplagringskapacitet, siger Rune D. Rasmussen, salgs- og marketingdirektør hos ADP.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce