Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nye gåture i kendte områder

Med folderen her kan du roligt begive dig på opdagelse i området ved Gåsebjerg Sand. Foto: Palle Søby
Også Faaborg Orienteringsklub melder sig med gode ideer til, hvordan man kan få nye oplevelser udendørs under coronakrisen.

Faaborg: Nu er Faaborg-området - og Faaborg-Midtfyn Kommune i det hele taget - jo ikke det værste sted at bo, hvis det handler om at komme ud og få gode oplevelser i frisk luft og skøn natur uden at komme i nærheden af alt for mange andre mennesker i denne coronatid.

Det er der efterhånden en del, der har fået øjnene op for. Øhavsmuseet har lanceret en lille serie, hvor de hver dag i 10 dage kommer med et "KulTUR-tip" til nye oplevelser i området.

Og nu kommer også Faaborg Orienteringsklub med gode tips - og de kender da om nogen naturen i Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge ud og ind.

- Hvis du søger gode og måske nye gåtursmuligheder i nærområdet, har Faaborg Orienteringsklub et rigtig godt og gratis tilbud til dig: Tre nytegnede kort over Svanninge Bakker, over Sundet og Sundbakkerne samt over området ved naturlegepladsen på Gåsebjerg Sand - og med indtegnede poster, så du kan lave din egen ”skattejagt” efter de udstillede faste poster, fortæller Morten Lassen fra orienteringsklubben.

- Lige nu har vi standere med foldere to steder. Ved toiletbygningen tæt på Restaurant Skovlyst og ved vores klubhus ved naturlegepladsen. Her kan man få et gratis kort (finansieret af Faaborg-Midtfyn Kommune) med et antal indtegnede poster i nærområdet. Du bestemmer selv, hvilke og hvor mange poster du vil finde, og om det skal være gående eller i løb, og hvis du en anden gang tager posterne i omvendt rækkefølge, bliver det jo en helt ny tur.

Hvis du gerne vil planlægge turen hjemmefra, har du mulighed for selv at downloade kortet fra Faaborg Orienteringsklubs hjemmeside, www.faaborgok.dk, hvor der også vil være baneforslag, nævner Morten Lassen.

Tilsvarende er der tilbud fra alle landets orienteringsklubber om at kunne downloade kort og baner i stort set alle landets større byer. Se mere på www.findveji.dk.

I standeren her kan du gratis hente den nye folder med kort over Gåsebjerg Sand. Foto: Palle Søby
Der er gode muligheder for at orientere sig i området - og måske komme ud på stier, man ikke har været på før. Foto: Palle Søby
Faaborg Orienteringsklubs klubhus er et godt udgangspunkt for ture i Gåsebjerg Sand. Foto: Palle Søby
Tre nye kort finansieret af kommunen viser vej i Svanninge Bakker, Sundet og Sundbakkerne og her i Gåsebjerg Sand. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce