Annonce
Kerteminde

Nye forpagtere på Restaurant Sejlklubben vil satse på en god bøf, en god fisk og god service

- Det var lige til højbenet for os, for vi trives godt ved vandet, fortæller Lene og John Carlsen, der er de nye forpagtere i Restaurant Sejlklubben. Foto: Helle Nordström

John Carlsen og hans hustru Lene slår dørene op i Restaurant Sejlklubben allerede i weekenden - dog kun til en kop kaffe og hjemmebagt brød. 1. marts regner de med at være klar med resten af menukortet

Kerteminde: - Vi regner med at åbne den 1. marts. Men til dem, der lige kommer forbi i weekenderne, har vi altid en kop kaffe og et stykke brød, vi går her jo alligevel og sætter på plads og i stand, lover John Carlsen, der sammen med sin hustru Lene har overtaget forpagtningen af restaurant Kerteminde Sejlklub.

Parret blev valgt ud blandt de ikke så helt få, der bød ind på forpagtningen efter at have læst i avisen, at den blev ledig. Det er da også et par med masser af erfaring i bagagen, der er klar til at tage fat.

- Jeg blev udlært som kok i 1982 og Lene er tjener. Vi har arbejdet sammen som selvstændige i mange år, blandt andet har vi drevet Kratholm i Bellinge og for mange år siden Mågen i Assens, fortæller John Carlsen.

- Og det jeg er god til, det er god traditionel mad med et pift af det moderne. Jeg lægger altid vægt på gode råvarer, og jeg bruger så vidt muligt de lokale. Så forvent en god bøf, en god fisk og en god service.

Netop det med servicen gav sidste år Restaurant Sejlklubben nogle skrammer. Men det har ikke skræmt John og Lene Carlsen.

- Jeg håber, at folk vil give stedet en ny chance, for det fortjener det, og jeg er sikker på, at vi kan leve op til det, så vi kan få genoprettet tilliden og restaurantens gode rygte, understreger den nye forpagter.

Annonce

Har du brug for et job?

Når John og Lene Carlsen om en måneds tid skal have en restaurant op at køre, får de brug for nogle unge mennesker.- Vi skal bruge unge både til opvask og servering, så jeg håber, vi kan få opbygget en fast stab, som vi så kan supplere med ekstra hjælp i højsæsonen.

Unge, der har mod på at blive en del af holdet bag Restaurant Sejlklubben, kan henvende sig i restauranten i weekenderne eller ringe på 65 32 24 53 ligeledes i weekenderne.

Deles i to: Krostuen og den med dug på

Parrets plan er fremover at dele restauranten op i tre afdelinger:

- Det store lokale skal være krostue/restaurant med god mad til en fornuftig pris. Terrassen bliver uderestaurant, og den taler jo for sig selv. De mindre lokaler vil vi indrette som restaurant med mere eksklusive retter. det bliver noget med dug på bordet og rødtunge i stedet for rødspætte, forklarer John Carlsen.

Restaurant Sejlklubben vil fremover også tilbyde mad ud af huset til alt fra barnedåb til bisættelser.

Bestyrelsesmedlem i Kerteminde Sejlklub Villy Hansen har store forventninger til de nye forpagtere.

- Vi havde mange at vælge imellem, for det var mange, der havde læst artiklen om, at de tidligere forpagtere stoppede, fortæller han.

- Men der var ikke så meget tvivl om, at det skulle være John og Lene. De supplerer hinanden godt, så nu skal vi bare have shinet restauranten op og have en succes i hus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce