Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nye forpagtere forelskede sig i Avernakø-café ved første øjekast

Selv om ingen af de tre er uerfarne i restaurationsbranchen, er det kun Asbjørn Auring Grimm, der er uddannet. - Asbjørn laver sindssyg god mad, og så er det Tobias og mig, der skal sørge for stemningen, shake nogle cocktails, spille noget musik og den slags, siger Oskar Emil Olsen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Oskar Emil Olsen, Asbjørn Auring Grimm og Tobias Vinsten fra København er de nye forpagtere af Avernakø Havnecafé. De føler sig allerede godt taget imod af de lokale og glæder sig til, at turisterne også finder til øen.

Avernakø: Varerne skal pakkes ud, møblerne skal samles, alt skal vaskes ned, og køkkenet skal indrettes, så der er klar til kunderne. Fredag formiddag er der travlt i Avernakø Havecafé, for senere på dagen skal de nye forpagtere bespise de første gæster.

Oskar Emil Olsen, Asbjørn Auring Grimm og Tobias Vinsten fra København er de nye forpagtere, og selv om caféen officielt først åbner den 11. juni, kommer der henover weekenden en del af de lokale for at prøve konceptet af, så forpagterne kan lære stedet og køkkenet at kende.

- Vi er blevet taget rigtig godt modtaget herovre. Folk er virkelig hjælpsomme, og vi håber, vi får en fantastisk sommer, siger Tobias Vinsten.

Det skal være sådan, at man bliver overrasket over udvalget. Man kan både få det sikre og noget, der udfordrer. Et sted derimellem tror jeg vi rammer ret bredt.

Asbjørn Auring Grimm

Tilbage til ølivet

Oskar Emil Olsen var med de første to år, da en flok unge københavnere for nogle år siden kastede sig ud i forpagtningen af Café Lyø Den Gamle Skole. Siden da har det kriblet i maven for at gøre noget lignende igen.

- Jeg skrev til Mads Rye Sletbjerg (turistmanager, red.) og spurgte, om han vidste, om der var noget ledigt på øerne. Og i vinter skrev han så, at havnecaféen var ledig på Avernakø, fortæller Oskar Emil Olsen.

Sammen med barndomsvennen Tobias Vinsten tog han over for at inspicere stedet, og de to var klar til at skrive under med det samme.

- Vi kom ind med færgen og så, hvordan caféen lå dér i vandkanten. Det var nemt at sige ja, siger Tobias Vinsten.

Indtil for ganske nylig manglede makkerparret dog stadig en kok. Men for halvanden måned siden blev de kontaktet af Asbjørn Auring Grimm. Han er kok og tidligere køkkenchef på Designmuseet i København, men han mistede sit job, da statsministeren lukkede Danmark ned på grund af coronasmittefare.

- Vi er jo rigtig mange kokke i den situation. Jeg brugte lige en dag eller to på at være frustreret og ked af det, og så dukkede det her projekt op. Det er bestemt tillokkende med en sommer med luft under vingerne, siger han.

Også her var der ifølge Oskar Emil Olsens udsagn tale om ”kærlighed ved første blik”, og de tre har nu kastet sig ud i det fælles projekt.

Annonce

Plads til alle

På menuen finder man blandt andet bagt mørksej, en ærterisotto, dagens suppe og en kæmpe tartelet. Derudover er der et usædvanlig velassorteret udvalg af øl og vine.

- Det skal være sådan, at man bliver overrasket over udvalget. Man kan både få det sikre og noget, der udfordrer. Et sted derimellem tror jeg, vi rammer ret bredt, siger Asbjørn Auring Grimm.

Prislejet forsøger de at holde på et niveau, der betyder, at selv den store familie har mulighed for at lægge vejen forbi.

- Vi har i hvert fald ikke taget priserne fra København med. Vi vil gerne have, at det her bliver et sted for alle og ikke bare vores egen sommergesjæft, siger Oskar Emil Olsen.

Der bliver naturligvis både lokalt kød og grønt på menuen.

De tre nye forpagtere har planer om en sommerfest 8. august med livemusik og lækker mad.

- Måske griller vi et lam eller noget. Der bliver i hvert fald fest og ballade, siger Asbjørn Auring Grimm.

Nu glæder de nye forpagtere sig bare til at slå dørene op.

- Vi har sat hele sommeren af til at være her. Og vi lukker ikke, før der ikke er flere gæster, lyder det.

Forpagterkontrakten skal genforhandles hen over sommeren, men de nye forpagtere håber at vende tilbage næste år, hvis alt går vel.

Oskar Emil Olsen er kommet på Lyø gennem hele sin barndom, hvor familien har et sommerhus. Men denne sommer er det Avernakø, der trækker. Foto: Maria Retoft Pedersen
Asbjørn Auring Grimm er tidligere musiker og har udgivet flere album, men han skiftede branche og blev kok. - Det er sjovere at lave mad, og så kan man gå liiiidt tidligere i seng, siger han. Foto: Maria Retoft Pedersen
Cafeen åbner officielt for gæster den 11. juni. Foto: Maria Retoft Pedersen
Fredag var forberedelserne i fuld gang inden åbningen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Placeringen lige i vandkanten var svær at stå for. Foto: Maria Retoft Pedersen
Sådan ser den ud, kæmpetarteletten, der skal fyldes med kalkun, sommerkål, asparges, syltede rødder og rød mizuna. Foto: Maria Retoft Pedersen
Vejret har været fantastisk, siden de nye forpagtere kom til øen, og det er de ret godt tilfredse med. Foto: Maria Retoft Pedersen
Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Kerteminde

Pias pølsevogn indtager andenpladsen i DM: Emil sætter vanvittig rekord

Assens For abonnenter

Personalemangel i ældreplejen bekymrer fagforbund: - Lige nu kører de på adrenalin, men sådan kan det ikke fortsætte

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Odense

Stiften Golf Cup: Her er feltet til finalen

Erhverv

El-direktør maner misforståelser i jorden: - Vi håber snart at se madvognene tilbage på havnen

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Sport

Fyns Politi klar til OB-FCK: Første kamp med udeholdets fans og masser af fodboldfans i byen i 17 måneder

Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Odense

7000 studerende starter i Odense: Boligjagten er sat ind, men studerende konkurrerer med singler om de små lejligheder

Annonce