Annonce
Kerteminde

Nye ferielejligheder: Kerteminde Camping er klar til at bygge sidst i oktober

Sidst i oktober bliver der taget første spadestik til en gruppe ferielejligheder på Kerteminde Camping. Arkivfoto
Lokalplanen blev godkendt 28. februar, men sæsonen skulle lige overstås, inden byggeriet af nye ferielejligheder kunne gå i gang.

Kerteminde: Campingsæsonen er slut på Kerteminde Camping, og så er det tiden til at forberede næste sæson.

Sidst i oktober bliver der taget første spadestik til en gruppe ferielejligheder, der skal opføres ud mod Hindsholmvej.

- Det er i virkeligheden en gammel plan om timeshare-lejligheder, der nu er moderniseret, så det i stedet bliver almindelige ferielejligheder, fortæller lejrchef Gitte Enevoldsen, der netop har modtaget årets Turismepris.

Lokalplanen, der blev godkendt først på året, tillader 16-18 ferielejligheder, men de kommer ikke alle op på en gang - der bliver bygget i etaper.

- Vi skal jo hele tiden tænke fremad. Vi er en branche, der er udfordret. Hvis alle skal til at køre i elbiler, så vil der ikke være så mange, der kan trække en stor campingvogn, så er det godt med hytter og ferielejligheder, siger Gitte Enevoldsen.

- Omvendt kan vi da slå på, at camping er en grøn ferieform. Der kommer flere og flere campingvogne, der slet ikke skal købe strøm, fordi de med solcelle på taget er selvforsynende.

Annonce
Tegning: Kerteminde Kommune

Vil være helårsplads

Kerteminde Camping er også på vej mod at blive en helårsplads.

- Vi har jo kun den plads, vi har, så skal vi vokse, skal det være ved at udvide sæsonen. Derfor holder vi til næste år åbent hele oktober med. Det er første skridt mod helårs-åbent, men det skal ikke gå stærkere, end vi kan følge med til.

Gitte Enevoldsen frygter dog ikke det ekstra arbejdspres, det vil give:

- Det er jo ikke sådan, at jeg behøver at sidde i receptionen fra morgen til aften uden for sæsonen. Folk booker jo selv på nettet, og nøgleudlevering kan vi klare med en kuvert et hemmelig sted eller en mail med kode til nøgleskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce