Annonce
Kerteminde

Nye ferielejligheder: Kerteminde Camping er klar til at bygge sidst i oktober

Sidst i oktober bliver der taget første spadestik til en gruppe ferielejligheder på Kerteminde Camping. Arkivfoto
Lokalplanen blev godkendt 28. februar, men sæsonen skulle lige overstås, inden byggeriet af nye ferielejligheder kunne gå i gang.

Kerteminde: Campingsæsonen er slut på Kerteminde Camping, og så er det tiden til at forberede næste sæson.

Sidst i oktober bliver der taget første spadestik til en gruppe ferielejligheder, der skal opføres ud mod Hindsholmvej.

- Det er i virkeligheden en gammel plan om timeshare-lejligheder, der nu er moderniseret, så det i stedet bliver almindelige ferielejligheder, fortæller lejrchef Gitte Enevoldsen, der netop har modtaget årets Turismepris.

Lokalplanen, der blev godkendt først på året, tillader 16-18 ferielejligheder, men de kommer ikke alle op på en gang - der bliver bygget i etaper.

- Vi skal jo hele tiden tænke fremad. Vi er en branche, der er udfordret. Hvis alle skal til at køre i elbiler, så vil der ikke være så mange, der kan trække en stor campingvogn, så er det godt med hytter og ferielejligheder, siger Gitte Enevoldsen.

- Omvendt kan vi da slå på, at camping er en grøn ferieform. Der kommer flere og flere campingvogne, der slet ikke skal købe strøm, fordi de med solcelle på taget er selvforsynende.

Annonce
Tegning: Kerteminde Kommune

Vil være helårsplads

Kerteminde Camping er også på vej mod at blive en helårsplads.

- Vi har jo kun den plads, vi har, så skal vi vokse, skal det være ved at udvide sæsonen. Derfor holder vi til næste år åbent hele oktober med. Det er første skridt mod helårs-åbent, men det skal ikke gå stærkere, end vi kan følge med til.

Gitte Enevoldsen frygter dog ikke det ekstra arbejdspres, det vil give:

- Det er jo ikke sådan, at jeg behøver at sidde i receptionen fra morgen til aften uden for sæsonen. Folk booker jo selv på nettet, og nøgleudlevering kan vi klare med en kuvert et hemmelig sted eller en mail med kode til nøgleskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];