Annonce
forside

Nye færgepriser har effekt

Der har været 8, 26 procent flere passagerer på Ærøfærgerne i august 2016 sammenlignet med samme måned året forinden.
  • Landevejsprincippet har fungeret halvdelen af august. Det giver allerede nu et billede af, hvad effekten af tilskuddet kommer til at blive.

Ærø: Isen er smeltet i hænderne på børnene på soldækket, chance-køerne har været fyldte, og billetørerne har hastet rundt på Skjoldnæs, Marstal og Ærøskøbing næsten lige så meget, som da industriferien stadig havde sit tag i danskerne.

De sidste fjorten dage af august måned har farvandet mellem fastlandet og Ærø fungeret som en blå motorvej - her har den såkaldte trafikale ligestilling endelig taget fat; priserne er blevet sænket betydeligt, og det kan ses på Ærøfærgernes statistikker over passagerer.

Fremgang

De nyeste opgørelser viser, at der i august 2016 blev fragtet 73.947 personer med Ærøfærgerne. I samme periode året forinden var tallet væsentligt lavere, nemlig 68.305. Der har altså været en stigning i passagertallet på 8,26 procent, og så er de lave billetpriser endda først trådt i kraft den 15. august. Det store tryk på færgerne har fået Ærøfærgernes ledelse til at sætte ekstra afgange ind i den vinterperiode, som sejplanen netop er gået ind i.

Den samme udvikling ser Jan Fritz Hansen, som er sekretariatsleder hos Færgesekretariatet, på flere af de andre øer, som også har indledt deres periode med trafikal ligestilling.

- Resultaterne fra blandt andet Ærø og Læsø er rigtig gode, siger han.

En stor konklusion på effekten er det dog endnu for tidligt at lave, mener sekretariatslederen. Mange af småøerne indledte først deres nye billetpriser ved begyndelsen af september.

- Men vi regner da bestemt med, at det bliver en stor succes, siger Jan Fritz Hansen og understreger, at det måske kan være lettere for en ø som Ærø at skabe tilbud til sensommer- og efterårsturisterne.

- På de mindre øer kan det f.eks. godt være lidt mere udfordrende at holde den eneste kro åben.

Annonce

Signifikant stigning

Borgmester Jørgen Otto Jørgensen er tilfreds med udviklingen.

- Det her er en signifikant stigning. Det viser, at tilskuddet har den effekt, som vi havde håbet. Vores forestilling er gået i opfyldelse - og endda så rigeligt. De her tal får mig til at tro på, at det vil fortsætte i september og oktober. Nok ikke i samme stil som nu, men i forhold til, hvordan det plejer at være i efteråret, siger Jørgen Otto Jørgensen og håber, at man følger med fra Christiansborg.

- Jeg håber, at folketingspolitikkerne ser, at de lave færgebilletter virkelig har en effekt, så vi kan få landevejsprincip hele året.

Men selv om passagertallene i august måned har set forrygende ud, er der også tydelige tegn på, at sæsonen går på hæld. Tal fra tre onsdage i rap afslører nemlig en kedelig, men nok uomgængelig tendens. Der var 2598 passagerer med færgerne fra den 17. til den 18. august. Fra onsdag den 24. til 25. august var der 2064 og i onsdags var tallet faldet til 883 passagerer.

Selv trafikal ligestilling kommer nok ikke til at ændre på, at vinteren er på vej.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce