Annonce
Kerteminde

Nye ejere i Boris' Fiskehus i Jollehavnen: Nu med islandsk accent

René "Boris" Mohr yderst til venstre har nu solgt sit Fiskehus i Jollehavnen til Jona Viggosdottir og Thrainn Haraldsson og døtrene Bára og Arna Thrainsdottir på 19 og 17 år. Menukortet og åbningstiden forbliver uændret, navnet for tilføjet et "Eftf.". Foto: Helle Nordström.
Den lille, populære bod i Jollehavnen, hvor man kan købe lækre fiskeretter om sommeren, overtages af en Munkebo-familie med islandske rødder. Familiens to døtre har allerede flere års erfaring med at håndtere delikatesserne i det sorte fiskerhus.
Annonce

Kerteminde: Bare rolig, selvom René "Boris" Mohr i august meddelte, at nu lukker han sit fiskehus i Jollehavnen, så vil man igen til næste år kunne købe de lækre fiskefrikadeller og alt det andet gode fiskemad i det sorte fiskerhus. En Munkebo-familie med islandske rødder har indgået aftale med René Morh om at overtage Boris' Fiskehus.

De nye ejere er ægteparret Jona Viggosdottir og Thrainn Haraldsson og døtrene Bára og Arna Thrainsdottir på 19 og 17 år. Og det er især døtrene, der skal styre butikken. De har allerede arbejdet henholdsvis fem og tre år hos Boris. Og far Thrainn har de sidste par år vikarieret for "Boris", når han havde brug for at få lidt fri.

René Morh og Thrainn Haraldsson har i et par år snakket om muligheden for, at den islandske familie skulle overtage Fiskehuset. For, som Thrainn siger, så ville det være synd for både Kerteminde og for døtrene, hvis det lukkede. Men hos Thrainn Haraldsson skulle tanken lige modnes, inden han var klar til at slå til. Det betød, at familien i virkeligheden var tæt på slet ikke at få Fiskehuset.

- Da Thrainn Haraldsson kom og var klar til at slå til, var der faktisk nogle andre, der havde sagt ja. Men til alt held for Thrainn, så sprang de fra igen, fortæller René Mohr.

Fra Island til Munkebo i 2005

Den islandske familie, der nu overtager Boris' Fiskehus, kom til Danmark i 2005, og efter et halvt år i Odense, slog de rod i Munkebo.

De kom til Danmark, fordi Jona Vigosdottir skulle læse til audiologopæd. Hun er nu stemme- og stammekonsulent i Odense Kommune.

Ægtefællen Thrainn Haraldsson har alle årene arbejdet hos Juhls Fiskeeksport.

Foruden de to døtre på 19 og 17 år har parret også en søn på 25 år.

Det bliver far og døtre, der skal passe Boris' Fiskehus. Sønnen har sin egen karriere, og Jona Viggosdottir vil, som hun selv med et stort smil beskriver det: Stå på sidelinjen og heppe.

Annonce

Rutinerede døtre

Thrainn Haraldsson er godt rustet til at stå i spidsen for Fiskehuset: Han har beskæftiget sig med fisk, siden han var 14 år - dels som fisker og dels på en fiskefabrik. Og døtrene har, ligesom far, beskæftiget sig med fisk siden de var 14 år - i Boris Fiskehus, så de har rutinen.

- Jeg nyder at være i fiskehuset, især når vejret er godt og der er gang i den, fortæller storesøster Bára Thrainsdottir.

- Det er sådan et hyggeligt sted, og så har jeg haft en god chef, og det er jo også med til at gøre hverdagen rar.

Men hun ved også, at det er et krævende arbejde. Dagen starter med, at der skal steges fiskefrikadeller, ryges fisk og paneres fiskefileter, så de er klar til at blive stegt, når der er kunder til dem.

- Det er ikke stor kogekunst, understreger René Mohr.

- Men det er heller ikke bare sådan lige. Det er hårdt arbejde, og man skal have flair for, hvor meget der skal laves om morgenen, for ikke at få for stort spild.

Han har lovet at hjælpe de nye ejere i gang i starten, indtil de har fundet sit til rette og fundet den rigtige arbejdsrytme.

Annonce

Menuen er den samme

I Boris´Fiskehus får man altid friske varer. Og derfor skal man om morgenen gætte på, hvor man fiskefrikadeller og fiskefileter, der kan sælges i løbet af dagen.

- Derfor kan der godt være udsolgt at fiskefileter klokken 17 - hvis salget er gået bedre, end vi havde gættet om morgenen. Men det kan værre svært at forudse, om det er 350 eller 420 fisk, man kan sælge. Og det er for dyrt at skulle smide 70 fisk ud om aftenen, forklarer René Mohr.

De nye ejere vil fastholde princippet med friske varer.

- Vi vil hellere risikerer at have udsolgt nogle dage, end at gå på kompromis med kvaliteten, siger Jona Viggosdottir.

- Kunderne er vant til at få friske råvarer, og det skal vi blive ved med at levere.

Menukortet har de nye ejere heller ikke tænkt sig at ændre på.

- Boris har sammensat et godt koncept, der virker, så det er der ingen grund til at ændre på, siger Bára Thrainsdottir.

Boris' Fiskehus, det kommer i fremtiden til at hedde Boris' Fiskehus eftf., og det vil fra påske have åbent i weekenden samt på helligdage og i sommerferien ligesom det altid har været. Med de åbningstider kan de to søstre passe deres skolegang i hverdagen.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce