Annonce
Kerteminde

Nye ejere får Kertemindes gamle rådhus den 1. oktober

Kommunen har i øjeblikket travlt med at få lappet på det gamle rådhus og opdelt diverse forsyninger, så de to nye ejere af det gamle rådhus kan få hver deres ejendom overdraget den 1. oktober. Foto: Helle Nordström
Annonce

Egentlig skulle de nye ejere (menighedsrådet og Peter Henriksen) først have overtaget det gamle rådhus på Torvet om 2½ år, men så var det, at kommunen pludselig fik travlt med at flytte biblioteket, og nu bliver det i stedet den 1. oktober, den gamle bygning skifter ejer.

Indtil da har kommunen og Kerteminde Forsyning travlt med at få delt ejendommen op i to. Det kræver en opsplitning af alle forsyninger (vand, el, kloak og varme). Hvor der hidtil kun har været en enkelt installation til hele ejendommen, skal der nu være en til hver af de to ejere.

Det er ikke nogen nem opgave, måtte Kerteminde Forsyning for nylig sande. De gravede op på Torvet for at få etableret vandinstallationer til de to nye ejere.

Men da de meldte færdig, meldte menighedsrådet: Det er en ommer.

Forsyningen havde godt nok lavet to stik, men sat dem begge ind til samme matrikel. Så måtte de have fat i gravemaskinen igen og fritlægge et par meter mur mere.

Hele øvelsen med at dele en ejendom op i to kommer til at koste kommunen væsentligt mere end de 25.000 kroner, kommunen sikrede sig i ekstra indtægt ved at sælge den gamle del af rådhuset til menighedsrådet i stedet for at sælge hele ejendomme til Peter Henriksen.

- Vi er jo ikke færdige med arbejdet endnu, så jeg kan ikke sige dig præcist, hvad det kommer til at koste, siger Niels Jørn Kirkebæk på teknisk forvaltning.

Lidt presset kan han dog afsløre, at det bliver omkring 300.000 kroner.

- Det afhænger lidt af, hvilke overraskelser, der endnu gemmer sig i det gamle hus, for lidt har der jo været. Vi havde f. eks. ikke forudset, at der var pakket asbest rundt om nogle af de gamle rør.

Af Helle Nordström

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce