Annonce
Odense

Nye ejere: Danhostel Kragsbjerggaard er blevet solgt

De fire nye ejere af Danhostel Odense Kragsbjerggaard. Fra venstre: Tina Falden, Kim Falden, Kate Falden, Steen Kusch. Foto: Danhostel

Nye ansigter rykker ind på Danhostel Kragsbjerggaard, oplyser Danhostel i en pressemeddelelse. Odense Kommune har solgt vandrehjemmet til tvillingeparret Kim og Kate Falden og deres respektive partnere.

Forpagter af Danhostel Kragsbjerggaard gennem de seneste seks år, Leif Larsen, havde håbet at vinde budrunden, efter Odense Kommune satte vandrehjemmet til salg. Det fortalte han til Fyens Stiftstidende i april.

Men sådan er det ikke gået.

I stedet er det tvillingeparret Kim og Kate Falden og deres respektive ægtefæller, der har købt Kragsbjerggaard. Det oplyser Danhostel i en pressemeddelelse.

Ifølge Danhostel oplyser de fire nye ejere af vandrerhjemmet, at det fortsat skal henvende sig til grupperejser, lejrskoler og familier. Men deres plan er også at udnytte de historiske og naturskønne rammer, så Kragsbjerggaard fremover ligeledes henvender sig til konferencer og større selskaber.

- Kragsbjerggaard skal være en naturlig del af den positive udvikling, som Odense gennemgår i disse år, er en af de nye ejere, Kim Falden, citeret for at sige.

Annonce

Kort fortalt om Kragsbjerggaard

Danhostel Odense Kragsbjerggaard ligger cirka to kilometer fra Odense centrum og er et af de 65 hostels, der er tilknyttet Danhostel-kæden.Der er 137 sengepladser, 32 værelser samt én spisestue.

Under herregården ligger Odense Bunker Museum - tidligere kommandocentral for Odense Kommune under Den Kolde Krig. Stedet besøges hvert år af cirka 5000 museumsgæster.

Danhostel også i centrum

Livet som Danhostel-forpagter er dog ikke ovre for den tidligere ejer Leif Larsen.

Tidligere på året indgik han en forpagtningsaftale på det andet Danhostel i Odense, som ligger ved banegården i byens centrum. Det blev tidligere på året købt af en englænder, Mark Thompson, og Leif Larsen og Thomsen indgik efterfølgende en forpagtningsaftale.

Og det ændres der ikke på, oplyser direktør i Danhostel-kæden, Ole Andersen, som avisen har været i kontakt via telefon.

- Vi er glade for, vi fortsætter med at have to Danhostels i Odense. Både City og Kragsbjerggaard har kørt sideløbende i mange år - og begge med succes. Det, er vi sikre på, nok skal fortsætte, siger han.

Odense har for nylig fået et nyt hotel, Hotel Odeon, der åbnede for få uger siden. Det er med 234 værelser byens største hotel, som totalt set øger kapaciteten mærkbart. Men det, vurderer Ole Andersen, er ikke noget, de to Danhostels vil mærke negativt.

- Odense har ambition om at vokse på turisme, og det kræver selvfølgelig, der er nogle flere steder, hvor folk kan sove. Ser vi f.eks. København har vi kun oplevet, at jo mere kapacitet, der er, jo større vækst. Og vi synes ikke, at produktet som sådan konkurrerer med os, siger Ole Andersen.

En mangeårig drøm

Ifølge Danhostels pressemeddelelse har de fire nye ejere i mange år haft det som en drøm om at drive et overnatningssted.

Tre har opsagt deres hidtidige job i ejendomsbranchen, mens den fjerde har taget orlov som sundhedsplejerske. Det er planen at foretage en større renovering, men i respekt for historien for Kragsbjerggaard.

- Vi starter med at renovere det smukke gamle hovedhus, som fremover skal danne ramme om både konferencer, firmaarrangementer, konfirmationer og bryllupper. Vi har også planer om at renovere en del af værelserne i de gamle sidelænger, så de får eget bad og toilet, udtaler Kim Falden til Danhostel.

De nye ejere vil også have fokus på at udbrede kendskabet til den gamle historiske herregård, som er fra 1747, hvor Kragsbjerggaard blev opført.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Odense For abonnenter

Odense Kommune betalte for hotel, rejser og en konsulentrapport: Så meget kostede falleret tour-drøm

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce