Annonce
Kultur

Nye danske børnebøger

Annonce

Bøger: En række fine børnebøger med flotte illustrationer er udkommet eller på vej denne sommer. For de mindste finder vi blandt andet "Kammas ferie" af Cecilie Wallengren og Dorte Pontoppidan Thyssen. Hjemme hos Kamma er der kaos, for familien skal på ferie, og mor kan ikke finde leopardkjolen. Bogen er den tredje i serien om Kamma, og den er udkommet på Høst & Søn.

"Sallys far bander (... ad helvede til)" er skrevet af journalist Thomas Brunstrøm og illustreret af Thorbjørn Christoffersen, der stod bag animationsfilmen "Terkel i knibe". Bogens hovedperson er Sally, der synes, det lyder grimt, når man bander, og derfor laver en bandekasse. Er udkommet på Turbine.

Forfatter og illustrator Hanne Kvist står bag "Træet, dyrene og os", der udkommer på Gyldendal i dag, 10. august. I skoven ulmer oprøret, hvor to børn spiller Matador med de vilde dyr. En af reglerne er, at træerne skal stå stille, men hvad hvis de ikke vil?

Skuespillerne Kristian Jensen og Thomas Knuth har skrevet og illustreret den Halfan Rasmussen-inspirerede børnebog "Halfdan Fumpetast og hans fantastiske tjørnerim". Her møder børnene et magisk og underfundigt univers, som forfatterne ønsker får dem til at stille andre spørgsmål end dem, man får ud af en tablet. Er udkommet på Byens Forlag.

Og med den fortsætter vi med bøger, stadig rigt Illustreret, til lidt ældre børn. "På eventyr med Noller og Asra" er skrevet af Søren Skriver fra Odense i samspil med forfatterens to ældste børn. Det er forfatterens debut. Bogen er illustreret af Stine Frederiksen, der er uddannet på Det Fynske Kunstakademi, og den er udkommet på Griffle.

"Tork og Hest - den onde troldmand" er skrevet af Louis Jensen og illustreret af Pia Halse. Tork og Hest er iværksættere og har bl.a. skabt en biograf, et flyttefirma og et rejsebureau. Og så kan de godt lide, når andre end dem selv har det godt. Er udkommet på Jensen & Dalgaard og den femte i serien.

Miljøet er på spil i "Legenden om Lord B", der handler om en klog og charmerende papegøje, der bliver bekymret for fremtiden, da han ser, at træerne i regnskoven bliver fældet. Bogen er skrevet af Hans-Henrik Juhl, der til daglig er frisør i Aarhus, og den er indtalt som lydbog af Kim Munk, forsanger i bandet The Broken Beats. Dele af overskuddet går til et fuglereservat i den brasilianske regnskov.

Byens bedste detektiver, Jane og Simon, beslutter sig for at finde ud af, hvordan oste bliver fremstillet. "Hvor kommer osten fra" er skrevet af børnehavepædagog Bjarne Larsen, illustreret af Trine Nørregård Madsen og udkommet på Mellemgaard.

"Solsorten der ville se verden" er skrevet og illustreret af Anne Sofie Hornemann og er udkommet på Underskoven. Da solsortens kone dør, længes han efter eventyr og begiver sig ud i den store verden.

For de endnu større børn udkommer 28. august "Hest Horse Pferd Cheval Love", der er en roman om ulige venskaber og loyalitet. Om at holde af og holde ved, men også om at falde og sige fra. Romanen er skrevet af Mette Vedsø og udkommer på Jensen & Dalgaard.

En anden bog for tweens er "Tæl til ti" af Stine Hayes. Den handler om Trisha, der mister sin storesøster i en trafikulykke. Da Trisha finder en top 10-liste på søsterens værelse over ting, som søsteren hadede, beslutter Trisha sig for at undersøge listen punkt for punkt. Udkommer 16. august på Lindhardt og Ringhof.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce