Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nye corona-tilfælde på gymnasium og på friskole: Seks elever i samme klasse er smittet

Flere elever på Midtfyns Gymnasium er nu smittet med covid-19. Her er det et billede fra dimissionsdagen i 2019 - længe før covid-19 var kendt. Arkivfoto: René Johansen
Seks elever i samme gymnasie-klasse er smittet med corona. Ryslinge Friskole er nu også med på listen over ramte skoler.

Ringe/Ryslinge: Antallet af elever på Midtfyns Gymnasium, der er testet positiv for covid-19, stiger.

I sidste uge var tre elever konstateret smittet med covid-19, men det tal er nu steget til ni, oplyser rektor på Midtfyns Gymnasium, Søren Hvarregaard.

- Vi har en klasse, der blev sendt hjem i sidste uge, fordi en elev var testet positiv. Eleverne skulle testes på 4. og 6. dagen, og resultatet er, at seks elever fra klassen er testet positiv, siger Søren Hvarregaard.

Annonce

To andre klasser blev også sendt hjem til test i sidste uge, fordi én elev i hver af klasserne var smittet med corona. I én af de klasser har det vist sig, at endnu en elev er smittet.

- Den besked fik vi til morgen (tirsdag). Det er så en af de test, eleverne skal igennem, inden de kan komme tilbage, der har vist det, forklarer Søren Hvarregaard.


Vi følger alle retningslinjer til punkt og prikke, og eleverne bliver testet to gange om ugen. Det vigtige i den her situation er at få brudt smittekæderne, og det gør vi ved at teste løbende og sende folk i isolation.

Søren Hvarregaard, rektor på Midtfyns Gymnasium


- Hver gang vi registrerer et tilfælde, skal vi ringe til Styrelsen for Patientsikkerhed. Vi følger alle retningslinjer til punkt og prikke, og eleverne bliver testet to gange om ugen. Det vigtige i den her situation er at få brudt smittekæderne, og det gør vi ved at teste løbende og sende folk i isolation, siger rektoren.

- Så snart man melder ind, at man har været i kontakt med en smittet, så bliver man sendt hjem. Det er sådan, situationen er, og jeg synes, at vi er sluppet billigt indtil nu. Det måtte komme på et tidspunkt, så vi går ikke i sort over det.

Første tilfælde

På friskolen i Ryslinge er elever også sendt hjem i isolation og til test. Det skyldes, at en lærer søndag blev konstateret smittet med covid-19.

- Han har været på skolen torsdag og fredag og undervist i 1. klasse og 4. klasse i den "farlige periode", og eleverne er sendt hjem, fordi de er nærkontakter, siger skoleleder Birthe Hay Sørensen.

- Vi har måtte sende flere klasser hjem, fordi der blev holdt et møde på skolen fredag eftermiddag for mellemgruppens lærere, som dermed også er nærkontakter. Vi har faktisk ikke personale til at undervise mellemgruppen, og de er sendt hjem til online undervisning, for lærerne kan godt undervise hjemmefra, forklarer Birthe Hay Sørensen.

Birthe Hay Sørensen, skoleleder på Ryslinge Friskole, må konstatere, at en lærer på skolen er testet positiv for covid-19. Arkivfoto: René Johansen

Det er første gang, at friskolen rammes af en, der er smittet med corona.

- Ja, det er det, og vi har lige haft generalforsamling, hvor vi sagde til hinanden, at det gik så godt, og vi havde været fri for det møg.

- Vi har haft nogle gode forældre, der har været gode til at holde deres børn hjemme, hvis de havde symptomer og til at spritte af og overholde retningslinjer. Vi er nok også lidt skrappe i den henseende, for forældrene må ikke komme ind på skolens inde-arealer, og det har nok været med til, at vi har undgået smitte-tilfælde - indtil nu, mener Birthe Hay Sørensen.

Nærkontakterne på friskolen kan tidligst være tilbage på skolen på mandag, når de har haft to negative test.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

OB

OB-angriber lejes ud til Kolding IF

Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce